Vill man kan man naturligvis variera receptet precis hur som helst, till exempel byta ut lite av vetemjölet mot annan sort, strö på några goda frön, tillsätta solrosfrön, eller varför inte ha i en klick surdegsgrund i degen, det skulle nog sitta fint
Hacka pumpa och solrosfröna. Slå upp på bakbordet och gör 24 små frukostbröd eller 2 limpor. Sätt undertiden på ugnen på 225 grader för små frukostbröd eller 175 grader för limpor. 2 msk solrosfrön
det här blir ett luftigt bröd som blir ett bra frukostbröd. 1dl Solrosfrön. Smörj 2 bakformar med olivolja, tag upp degen ur bunken och forma två stycken limpor, vänd runt dem i solrosfrön, lägg i bakformarna. 1dl Solrosfrön
½ dl solrosfrön. Värm juicen och vattnet till 37 grader eller fingervarmt. Blanda ner jästen och sen oljan, saltet, sockret, den smulade persiljan, alla frön, samt de rivna morötterna
Mjöl, havregryn, solrosfrön, salt och bikarbonat. Ett bröd jag ofta bakar är nyponlimpa. Det går så himla fort och blir verkligen jättegott och håller sig saftigt länge