16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
) 2 dl rågmjöl. Sätt på ugnen, 200 C. Blanda mjölsorterna, bakpulver & salt i en bunke. Tillsätt sirap och eventuella smaker (ex-vis 100g torkade aprikoser & valnötter)
Nytt favoritrecept på frukostbröd. *Eftersom att den här degen är extra fiberrik med bara grovt rågmjöl (inget vetemjöl) så kan brödet kännas kladdigt innan det har svalnat helt
grovt rågmjöl. Det gör du genom att blanda 2 dl ljummet vatten (uppvärmt, ej ljummet från kranen) och 2 dl ekologiskt grovt rågmjöl i en glasburk med plastfolie över och låt stå över natten. Dag 2 häller du på 1 dl ljummet vatten & 1 dl grovt rågmjöl och rör om och på med plastfoliet igen. Om du inte ska använda den direkt så placera den i en glasskål med lock i kylskåpet och mata den ca 1 gång i veckan med lika delar vatten och lika delar grovt rågmjöl. 125 g grovt rågmjöl. 1 dl grovt rågmjöl. 125 g grovt rågmjöl
Just det här brödet passar särskilt bra att baka en lördag, eftersom förberedelserna passar fredagen och för att det till lördagen blir både goda frukostbröd och middagsbröd
Behöver fylla på förrådet med frukostbröd och gjorde därför lite grova frallor, älskar att ha nötter och frön i bröd och denna gång blandade jag ner lite solrosfrön,linfrön och pumpafrön, givetvis kan man byta ut dessa mot andra frön eller nötter
det här blir ett luftigt bröd som blir ett bra frukostbröd. 100g Fint Rågmjöl. Mät upp rågmjölet och vetemjölet i en bunke, värm vattnet till 35g och lös upp jästen i det. 100g Fint Rågmjöl
Nybakat frukostbröd imorgon. Värm vattnet fingervarmt och rör ut jästen i lite av det, tillsätt salt, resten av vattnet och det mesta av mjölet (Jag tycker att det går åt lite mera mjöl än i receptet) Spara rågmjöl till utbakningen