Små frukostbrödmed kli och linfrö. Jag gillar att baka bröd med kall degvätska eftersom de har lång jästid, vilket gör det möjligt att göra andra saker under tiden degen jäser
Brödet är utmärkt frukostbröd och det mättar länge. 1dl vetekli. Klä dina 3L brödformar med bakplåtspapper och häll ner smeten i formarna, fördela jämt så limporna blir lika stora och gräddas lika länge. 1dl vetekli
Brödet är saftigt och är lika fantastiskt till en soppa som till frukostbröd. Mät upp linfrön, vetekross, rågkross och vetekli i en stor bunke (ex kitchenaidbunken), täck med plastfolie (eller Bee's wrap) och låt stå över natten
Ett basic frukostbröd eller till den finaste middagen. Det passar alltid och går att variera i oändlighet med mjölsorter, frön, nötter och olika torkade frukter eller färska frukter
Recept och reflektioner kring mat
Och vem säger att det måste vara ett frukostbröd. Minimalt med kladd och mycket uppskattat av både stora och små
Tillsätt salt, honung, solrosfrön, tomater och vetekli. Forma degen med hjälp av vetemjöl till en stor fyrkant och skär ut ca 20 fyrkantiga bitar. 2 msk vetekli