Finns det något härligare än att på söndagsmorgonen kunna gå upp och äta rykande varma frukostfrallor tillsammans med smör och ost och en stor kopp kaffe eller te
Saftigt, mättande och smakrikt mat- frukostbröd. Ett naturligt glutenfritt fullkornsbröd bakat med näringsrikt durramjöl och rårismjöl, äpple och proteinrika frön
frukostbröd,. Nu på semestern har man ju tid att testa olika recept och nu var det dags att testa att baka de här dinkelfrallorna med smak av anis och kummin
Häll i allt mjöl och rör allt till en jämn smet, avsluta med att blanda i solroskärnor. Täck formen med en bakhanduk och låt därefter degen jäsa i rumstemperatur i en timma
Täck med en handduk och ställ in i kylen över natten. Strö gärna över lite solroskärnor på bröden. Här kommer receptet på mina kalljästa frukostbröd som jag utlovade i ett tidigare inlägg
)Juliga frukostbrödDetta behöver du till 6-8 småbröd 2 dl mandelmjöl1 dl solroskärnor2 msk krossade linfrön6 finhakade aprikoser4 finhackade fikon2 tsk brödkrydda2 ägg Så här gör du Sätt ugnen på 225 graderHäll mandelmjöl, solroskärnorna, de krossade linfröna och brödkryddorna i en bunkeRör om så det blandasHacka aprikoser och fikon fint och tillsätt i blandningen och rör omVispa upp äggen och rör ner i blandningen Blanda till en deg (blir något kletig)Forma degen till runda småbröd eller som jag gjorde denna gången, tryckte ut dem något till små tekakor och lägg på en plåt med bakplåtspapperGrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter till de fått fin färgÄt brödet som det är eller eventuellt med lite smör och ost tillsammans med en god kopp kaffe eller ett värmande te. 1 dl solroskärnor