Frukostbröd med solroskärnor recept

Glutenfritt frukostbröd

Glutenfritt frukostbröd

Vatten, havregryn, fibrex och mattfett värms upp tillsammans med hälften av vattnet. Degen känns kladdig men med mjöl på händerna så går det bra
Frukostbröd utan jäsning

Frukostbröd utan jäsning

Pensla med ägg ( kan bytas ut mot vatten). Sätt på ugnen, 200 C. Blanda mjölsorterna, bakpulver & salt i en bunke
Frukostbröd från Normandie

Frukostbröd från Normandie

1 dl solroskärnor. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sirap och filmjölk. Fördela smeten i två 1 ½ liters avlånga formar
Snabba frukostfrallor utan jäst

Snabba frukostfrallor utan jäst

Finns det något härligare än att på söndagsmorgonen kunna gå upp och äta rykande varma frukostfrallor tillsammans med smör och ost och en stor kopp kaffe eller te
Saftiga dinkelfrallor

Saftiga dinkelfrallor

frukostbröd,. Nu på semestern har man ju tid att testa olika recept och nu var det dags att testa att baka de här dinkelfrallorna med smak av anis och kummin
Danska limpor, ett grovt koncept.

Danska limpor, ett grovt koncept.

Brödet är utmärkt frukostbröd och det mättar länge. Blanda till sist ner solroskärnor och sesamfrön så de blir jämt fördelade i degen
Nyponlimpa med dinkel

Nyponlimpa med dinkel

Perfekt frukostbröd. Vänd ner de torra ingredienserna i den större bunken med vätskan och rör till en jämn smet
Supergott knaprigt fröknäcke

Supergott knaprigt fröknäcke

frukostbröd,. Det här knäcket är gjort på rågsikt, dinkelsikt och vetemjöl och är toppat medsolroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön och havssalt
Overnight Breakfast Bread

Overnight Breakfast Bread

När man har barn har man oftast inte tid att ställa sig och baka frukostbröd, även fast man gärna skulle vilja
Rågbullar med russin

Rågbullar med russin

Dags att fylla på frysen medfrukostbröd. I går bakade jag rågbullar med russin och solroskärnor. solroskärnor, rågmjöl, russin och nästan allt mjöl
Kalljäst frukostbröd med solroskärnor

Kalljäst frukostbröd med solroskärnor

Häll i allt mjöl och rör allt till en jämn smet, avsluta med att blanda i solroskärnor. Täck formen med en bakhanduk och låt därefter degen jäsa i rumstemperatur i en timma
Goda Frukostbröd

Goda Frukostbröd

Pensla degen med vatten och strö på solroskärnor och lite mjöl. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt jäsa i kylskåpet över natten
Recept frukostbröd

Recept frukostbröd

Täck med en handduk och ställ in i kylen över natten. Strö gärna över lite solroskärnor på bröden. Här kommer receptet på mina kalljästa frukostbröd som jag utlovade i ett tidigare inlägg
Juliga frukostbröd!

Juliga frukostbröd!

)Juliga frukostbrödDetta behöver du till 6-8 småbröd 2 dl mandelmjöl1 dl solroskärnor2 msk krossade linfrön6 finhakade aprikoser4 finhackade fikon2 tsk brödkrydda2 ägg Så här gör du Sätt ugnen på 225 graderHäll mandelmjöl, solroskärnorna, de krossade linfröna och brödkryddorna i en bunkeRör om så det blandasHacka aprikoser och fikon fint och tillsätt i blandningen och rör omVispa upp äggen och rör ner i blandningen  Blanda till en deg (blir något kletig)Forma degen till runda småbröd eller som jag gjorde denna gången, tryckte ut dem något till små tekakor och lägg på en plåt med bakplåtspapperGrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter till de fått fin färgÄt brödet som det är eller eventuellt med lite smör och ost tillsammans med en god kopp kaffe eller ett värmande te. 1 dl solroskärnor