Pensla med lite vatten och strö över lite havregryn. 3 msk olivolja. Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite vatten
Små frukostbrödmed kli och linfrö. Jag gillar att baka bröd med kall degvätska eftersom de har lång jästid, vilket gör det möjligt att göra andra saker under tiden degen jäser
frukostbröd,. Pudra källarfranskan med vetemjöl på toppen. ½ dl olivolja. ½ dl olivolja. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en form med vatten i botten av ugnen
Veckans tema är ju frukost och idag bjuder jag på ett gott frukostbröd. Kolla vad man har i skåp och kylskåp, knåpa ihop något som ser ut som ett skapligt recept och sedan sätta igång med bakandet
Det har blivit som en rutin nu att baka frukostbröd på helgen men jag måste skärpa mig och dutta i lite grövre mjöl, nötter och "kvitterfrön" men jag råkar ju älska det här brödet utan nyttigheter också
Att vi inte hade något frukostbröd hemma mer än lite till barnen kan ju ha spelat in också =). När en halvtimme har gått fuktar du fingret med lite olivolja (jag erkänner, jag använde en hel del) och trycker sedan små hål i degen så den får lite struktur
Rekommenderas, funkar både som frukostbrödmed ost eller som bröd att doppa i soppan till middagen. Nu när vi har blivit glutenfria på prov här hemma har jag lånat en kokbok av en kollega, med recept på bland annat bröd