Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt filmjölken och därefter resten av ingredienserna. Forma 10 bröd, lägg på bakpappersklädd plåt och täck med plastfolie. Pensla bröden med vatten och grädda dem i 10-12 minuter i 200°C. 2 dl mjölk. 1 dl filmjölk
Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt filmjölken och därefter resten av ingredienserna. Forma 10 bröd, lägg på bakpappersklädd plåt och täck med plastfolie. Pensla bröden med vatten och grädda dem i 10-12 minuter i 200°C. 2 dl mjölk. 1 dl filmjölk
Enkelt frukostbrödmed linfrön. Rör ut jästen med lite av den kalla vätskan och tillsätt sedan resten. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig med resterande mjöl
Pensla bullarna med lite honung utrörd i vatten och strö över lite havregryn. 12 1/2 dl mjölk . 14-5 dl vetemjöl Så här gör du Smält smöret och blanda medmjölken
Idag blev det tidigt bak av dessa lyxiga frukostbröd. 25 g jäst 50 g smör 2 1/2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 tsk socker 7-8 dl vetemjöl 1 uppvispat ägg Gör så här. Smält smöret i en kastrull Tillsätt mjölken och värm till 37 grader Smula jästen i en bunke Slå över vätskan och rör till jästen är helt löst Tillsätt salt, socker och mjöl Arbeta degen till den är seg och elastisk Låt jäsa ca 45 minuter Klåda degen väl Forma små bröd Lägg dem på plåt och låt jäsa 30 min Slå på ugnen på 250 grader Pensla bullarna med ägget Grädda 6-8 minuter 12 bullar. 2 1/2 dl mjölk