Små frukostbrödmed kli och linfrö. Jag gillar att baka bröd med kall degvätska eftersom de har lång jästid, vilket gör det möjligt att göra andra saker under tiden degen jäser
Du kan variera medlinfrö, bovete, havregryn mm. Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Vatten, havregryn, fibrex och mattfett värms upp tillsammans med hälften av vattnet. ½ dl linfrön. Degen känns kladdig men med mjöl på händerna så går det bra
16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
Enkelt frukostbrödmedlinfrön. Rör ut jästen med lite av den kalla vätskan och tillsätt sedan resten. Rör ner kesella, salt, linfrö, sesamfrön och havregryn
Ett lättbakat och gott frukostbröd. Rör ihop filen med honungen och saltet i en degbunke. För att göra rutorna lite nyttigare, och mer fiberrika, så hade jag i grahamsmjöl och linfrön
Favoritbröd med chiamjöl och gojibär, surdegsformbröd med frukt och nötter, supernyttigt frukostbröd, mandelchokladkaka med svarta bönor, och knapriga havrekakor