Gärna tillsammans med några goda ostar och kex eller på ett nybakat frukostbröd. På julaftonen fick jag ett ryck och gjorde den här goda fikonmarmeladen med grovt hackad mandel i
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Favoritbröd med chiamjöl och gojibär, surdegsformbröd med frukt och nötter, supernyttigt frukostbröd, mandelchokladkaka med svarta bönor, och knapriga havrekakor
Enligt henne är detta ett frukostbröd men jag tycker nog mer det liknar en kaka. 40 g mandelmjöl. 1 dl mandelmjölk eller kokosmjölk. Häll röran i en brödform (1 liter) och strö på mandelhacket. 40 g mandelmjöl. 3 ägg 1 dl mandelmjölk eller kokosmjölk
100 g mandel. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smör och yoghurt och blanda snabbt ihop till en klibbig smet
Det här är ett helt fantastiskt gott frukostbröd som dessutom går fort att göra, en klar favorit. Blanda mandelmjöl, sesamfrön, linfrön, solrosfrön, fiberhusk, bakpulver och salt
Jag försöker att baka allt vårt frukostbröd här hemma istället för att köpa hem bröd från affären. 2½ dl valnötter (eller hasselnötter, mandel, pekannötter ellerparanötter, om du gillar det bättre)
eller för den som vill som frukostbröd. 0,5 dl hackad mandel. 0,5 dl hackad mandel. Här är ett riktigt kompakt bröd som passar jätte bra till en god ost och marmelad
Bakade även havrebröd, men det är frukostbröd. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Finska pinnar, 50 st4½ dl vetemjöl½ dl socker200 g margarin eller smör5 bittermandlar eller ½-1 krm bittermandelaromPensling och garnering. ägg, uppvispat hackad sötmandel + pärlsockerSätt ugnen på 175 grader