2 dl ljust bovetemjöl2 dl teffmjöl alt quinoamjöl, sojamjöl, amaranthmjöl eller hampamjöl1 dl boveteflingor1 dl hirsflingor1 dl quinoaflingor½ dl chiamjöl ½ dl ljusa eller mörka linfrön½ dl skalade hampafrön½ dl nyponskalmjöl1 dl pumpakärnor1 dl torkade lingon eller tranbär1 tsk salt2 tsk bikarbonat2 ägg½ dl kallpressad avocadoolja, mandelolja eller rapsolja5 dl sojayoghurt - alternativt vanlig eller LF fil eller yoghurt för den som tål mjölkprodukterVispa ut fiberhusken i vatten i en skål, och låt stå och svälla 10 – 15 minuter. 1 dl torkade lingon
Gott som frukostbröd eller till kvällsmackan. Jag tror att "Lingongrova" är Sveriges mest sålda bröd. Brödet blir lite grovt med en och annat syrligt lingon i
Jag tycker alla de här produkterna är värda att prova och av de här fyra kommer jag att fortsätta köpa LingonGrova Special som passar jättebra som frukostbröd med ost, skinka eller leverpastej som pålägg
2 dl lingon. 1 dl sirap (alt 2 dl lingonsylt istället för sirap och lingon). Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och rör ut jästen i smöret och lite av filmjölken
Lättbakat frukostbröd, som blir saftigt och gott av sylten. ½ dl lingonsylt. 50 gram jäst5 dl mjölk50 gram smör eller margarin1 tsk salt½ dl lingonsylt½ dl linfröca 13 dl matbrödsmjöl av 4 sädeslagUgn