Jag gjorde mina frukostbröd såhär. 1 dl grahamsmjöl1 dl fullkornsdinkelmjöl2 tsk bakpulver4 krm ingefära1 tsk kanel4 msk kokos2 krm salt2 ägg2 dl filmjölkBlanda alla torra ingredienser väl och sedan i med resten och gegga ihop tills det är helt finfördelat. 1 tsk kanel
kanel. Sikta mjöl, salt och kryddor i en bunke. Tillsätt margarin och knåda till en smulig deg. Tillsätt tranbär, socker och choklad i mjölblandningen och rör om ordentligt
Brukar ju göra bananscones till fikat men det här brödet passar bättre som frukostbröd eftersom jag tagit lite färre bananer och därför inte får samma sötma, men går såklart att ta nån extra banan och ha som fikabröd också
Grötkakor/Frukostbröd. Samma bas kan användas till mycket och för lite extra variation kan man smaksätta med honung, kanel, ingefära, kardemumma, vanilj eller annan favoritsmak precis innan tillagning
Man kan också göra bröden mer som ett frukostbröd och ha pålägg på. Den söta smaken kommer exempelvis från torkade bär, frukt, honung, vanilj, kanel, kardemumma eller stevia
Kanel. Kanel. Tillsätt salt, pofiber, bovetekross, apelsinsaft, agavesirap och mjölet, vispa med elvisp med degkrokar i ca 5 minuter tills du får en jämn deg utan klumpar, strö över kanel efter egen smak
Jag har bakat bananbröd förut men keson gör det extra saftigt och faktiskt hur gott som helst, både som eftermiddagsfika och som frukostbröd dagen efter
Först ut är ett frukostbröd med smak av banan och kanel. 2 mogna bananer2 ägg0,5 dl neutral olja1,5 dl filmjölk5 dl vetemjöl0,5 dl havregryn0,5 tsk kanel3 tsk bakpulver2 msk honung