Tillsätt psylliumskal och jäst och sirap och kesella. Ugn 225 12-14 min 100 g jäst. Vatten, havregryn, fibrex och mattfett värms upp tillsammans med hälften av vattnet
16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite vatten. 50 g jäst. Värm vattnet till 37 grader. Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, havregryn, salt och det mesta av mjölet
Smula sönder jästen och lös upp den i en del av vattnet. Något som däremot inte alls är särskilt konstlat eller komplicerat är att svänga ihop de här goda frukostbröden
Smula jästen i en bunke. Rör om så jästen smälter. 50g jäst 5 dl vatten 1 dl rapsolja eller matolja 2 tsk salt 1 msk strösocker 4 dl rågsiktsmjöl Ca 8 dl vetemjöl Topping. Låt jäsa 30 min eller tills de jäst upp och blivit större. Ha en fin dag 50g jäst
Mitt egenpåtagna uppdrag gick ut på att göra ett enkelt vardagsfrukostbröd som inte kräver jäsning eller annat pyssel på morgonen, utan som går att skjutsa in i ugnen bums när man klivit upp ur sängen (tidigare försök här och här)
Smula jästen. Låt sen vattnet lösa upp jästen. 1,5 paket jäst. 1,5 paket jäst. Gott till frukost minsann. Brödkorgen från mogihome gjorde sig fin på frukostbordet tillsammans med röda rosor och julljus här snålar vi inte på stämningen