9 dl siktat dinkelmjöl. 9 dl siktat dinkelmjöl. Jag har precis förberett årets dessert till Nyår. Det blir en härligt isad mandarinsoppa med vit chokladmousse och kanderade mandlar
Save Print Frukostbröd av Dinkel. Ingredienser 300 g kallt vatten En bit färsk jäst stor som en ärta ( ca 2 g) 10 g honung 100 g fullkornsdinkel 300 g siktat dinkelmjöl 1½ tsk salt Instruktioner Väg upp vattnet i en skål och rör ut jästen och honungen i det. 300 g siktat dinkelmjöl
Detta är även ett trevligt frukostbröd. För ca 12/14 portionsbröd5 dl ljummet vatten1 pkt brödjäst1 tsk salt2 msk olja10 dl mjöl, jag blandade Saltå dinkelmjöl, grahamsmjöl och vetemjöl. 10 dl mjöl, jag blandade Saltå dinkelmjöl, grahamsmjöl och vetemjöl
Tillsätt salt, lättfil och dinkelmjöl. 4 dl dinkelmjöl. Lös upp jäst i 37-gradit vatten. Tillsätt avsvalnad fiberhavregrynsgröt (2 dl fiberhavregryn med 4 dl vatten) och blanda väl
Byt ut vetemjölet mot andra mjölsorter, exempelvis råg- eller dinkelmjöl. Dessa små frukostbröd behöver inte jäsas och kan därför vara klara på knappt 25 minuter
Igår var en sådan kväll för mig, en kväll som resulterade i en väldoftande plåt med frukostbröd. Arbeta ner dinkelmjölet lite i taget med hjälp av en bakmaskin eller genom att knåda för hand
Veckans tema är ju frukost och idag bjuder jag på ett gott frukostbröd. ½ dl vetekross40 g torkade fikon, dvs ca 3-4 st4 dl vatten10 g jäst½ dl rågsurdeg (mest för smak)1 dl turkisk yoghurt2 msk honung, 30 g1 msk olivolja2 krm brödkryddor3 krm salt120 g manitoba cream, 2 dl360 g rågsikt, 6 dl60 g hasselnötter, 1 dlca 1 dl dinkelmjöl/vetemjöl/rågmjölKoka upp 1 dl av vattnet. ca 1 dl dinkelmjöl/vetemjöl/rågmjöl