Variera med andra bär och frukter, gojibär, inkabär, äpplen, aprikoser, dadlar, katrinplommon, berberisbär, ljusa russin, blåbäreller annan valfri fruktblandning
Veckans tema är ju frukost och idag bjuder jag på ett gott frukostbröd. Nästa gång jag bakar det ska jag nog ta ett krm mer av vardera krydda, byta ut fikonen mot aprikoser (och hacka dem finare) samt ta lite mer nötter
Grötkakor/Frukostbröd. Torkade aprikoser (klippta i små bitar). Jag tycker att det är toppen att ha en stor burk färdigblandad med favoritgryn och frön för att snabbt kunna strö på yoghurt, göra gröt av eller baka ett grötbröd
hakade aprikoser. )Juliga frukostbrödDetta behöver du till 6-8 småbröd 2 dl mandelmjöl1 dl solroskärnor2 msk krossade linfrön6 finhakade aprikoser4 finhackade fikon2 tsk brödkrydda2 ägg Så här gör du Sätt ugnen på 225 graderHäll mandelmjöl, solroskärnorna, de krossade linfröna och brödkryddorna i en bunkeRör om så det blandasHacka aprikoser och fikon fint och tillsätt i blandningen och rör omVispa upp äggen och rör ner i blandningen Blanda till en deg (blir något kletig)Forma degen till runda småbröd eller som jag gjorde denna gången, tryckte ut dem något till små tekakor och lägg på en plåt med bakplåtspapperGrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter till de fått fin färgÄt brödet som det är eller eventuellt med lite smör och ost tillsammans med en god kopp kaffe eller ett värmande te
Nu ikväll fick jag ett sug efter att ha lite gott frukostbröd imorgon när jag för ovanlighetens skull ska ta mig upp lite tidigare än vanligt och kände att jag saknade mina rågfrallor
) Brödet passar bra både till frukostbröd eller en skiva till maten. I brödet på bilden hade jag klippt ner 1 dl aprikoser i mindre bitar och 1 dl russin. 1 dl aprikoser