Jag brukar frysa in överbliven frosting och glasyr, pajdegar och olika smulapajsströssel. Till det tinade jag lite olika bär, rörde ner strösocker och potatismjöl, la alltihop i två små ugnsformar och strödde smuldegen över
Lägg på nästa tårtbotten och bred ut resten av smörkrämen eller frostingen och dekorera med resten av bären och eventuellt lite hackade hasselnötter, riven mörk choklad och ätbara blommor
Vaniljfrosting. björnbärsmousse. Vispa ihop alla ingredienser till en slät frosting med elvisp. Plocka upp gelatinbladet och låt det smälta in i bär- och äggsmeten medan du rör om
Det är ett cupcakes-recept – men utan frosting. frystablåbär för blåbärsmuffins. De här väldigt goda blåbärsmuffinsarna/cupcakes gjorde jag för några veckor sedan
Idag ska det vara stora cupcakes, helst med både fyllning och frosting eller någon annan topping. Jag föredrar en mindre muffins, gärna med några bär eller bitar frukt, som ger de mjuka kakorna en lite friskare smak och dessutom gör dem saftiga
Självklart finns här stort utrymme för variationer, men jag presenterar här fyra förslag på vad man kan ha på sitt Afternoon Tea-sötsaksbord, nämligen chokladkolapajer med pekannötter och flingsaltad vispgrädde, sega sötsyrliga citronformar, enkla mördegsformar med vaniljfraichegrädde och bär och supersaftiga minicupcakes med morot och valnötter, toppade med lite frosting och kanel
Nötter är bland det vanligaste jag får höra, även frukt och bär. Receptet på frostingen hittar du här. Du kan även välja att frysa in dem, med eller utan frosting
Dessa ska fyllas och jämnas till med grädde eller frosting. Skogsbärsmoussen är helt enkelt kokta frystabär som fått svalna och blandats med vispad grädde