Frityrsmet olivolja recept

Friterade lökringar

Friterade lökringar

Hetta upp olivolja och doppa lökringarna i frityrsmeten. Skiva löken till ringar, inte allt för tunna. Rör ihop äggula, mjöl, vatten och salt till den smet
Friterade squashblommor

Friterade squashblommor

Hennes fina frityrsmet har jag bara provat någon gång. Då föredrar jag min fuskvariant med mjöl och vatten och stekning i olivolja
Libanesisk meze hos familjen J.

Libanesisk meze hos familjen J.

Frityrsmet. Strö över saltet och rör i olivoljan. Blanda frityrsmeten. olivolja. Torka blomkålsbitarna med lite hushållspapper innan de läggs i frityrsmeten
Smörrebröd "Stjerneskud"

Smörrebröd "Stjerneskud"

Frityrsmet. Plocka i dragonen och dillen i mindre buketter blanda med ett par droppar olivolja och några droppar citron Fritering
Friterad camembert

Friterad camembert

Rör ihop vichyvatten och mjöl till en frityrsmet. Riv grönkålen till grönkålschipsen grovt och massera in olivolja med händerna

Friterade zucchiniblommor

Enklaste serveringen är som nedan, snabbt doppade  i en enkel frityrsmet och sedan stekta i rikligt med olivolja
Friterade zucchiniblommor

Friterade zucchiniblommor

Därefter gjordes en tempurasmet (frityrsmet) och solrosolja hettades upp att fritera i. Nåväl, lite googlande och lite tittande i kylskåpet så valde vi att fylla blommorna med en smet av ricotta (ca 100-150 gram), finskuren prosciutto (80 gram), riven parmesan (0,75- 1 dl), ett ägg, 1 msk olivolja, salt och svartpeppar. 1 msk olivolja
Friterade zucchiniblommor

Friterade zucchiniblommor

Jag gjorde en väldigt lyckad frityrsmet efter Bugialli. Olivolja. Doppa blommorna i frityrsmeten och fritera i oljan ungefär en minut på varje sida
Friterad avokado med citrondipp

Friterad avokado med citrondipp

Blanda ingredienserna till frityrsmeten i en bunke och ställ åt sidan. Droppa lite lite olivolja och citronsaft över och riv/plocka över koriandern
Ett smakprov från Friuli

Ett smakprov från Friuli

frityrsmet. Blanda ihop räkor, selleri, paprika, sallad och körvel, pressa citronen över och häll på olivolja, ett par nypor flingsalt och lite vitpeppar – låt stå och dra
Siciliansk broccoli

Siciliansk broccoli

Författaren väljer att använda bara buketterna till detta recept och påpekar just att man aldrig ska kasta bort stjälkarna – de är delikata och kan användas i soppor, pastasåser, i woken eller friteras doppade i frityrsmet (tempura)

Smakbitar från det turkiska köket

Tempurasmet (Frityrsmet). Hetta upp olivoljan och fräs chili, paprika och lök, rör i tomaterna. Fräs lök och vitlök i olivoljan tills löken är genomskinlig
Fish n chips med lime- och chiliaoili

Fish n chips med lime- och chiliaoili

Vänd fisken i frityrsmeten och sedan i ströbröd. Häll sedan droppvis ner olivoljan. 2 dl olivolja. Denna vecka har inte haft många lediga minuter
Mina nya favoritingredienser i salladen

Mina nya favoritingredienser i salladen

Men i Italien tillhör de vardagen - det vanligaste man ser är zucchiniblommor som fylls med mozzarella, och sedan täcks i frityrsmet för att friteras tills utsidan är krispig och mozzarellan smält
Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Frityrsmeten är ofta bara vatten och mjöl som man snabbt vänder fisken i, så att den inte tar upp för mycket olja och blir svårtsmält (italienarna är smått besatta av matsmältning)
Zucca – wow!

Zucca – wow!

Vi andra hjälpte också till och det var verkligen en perfekt fritto misto med den lätta, bubbliga och krispiga frityrsmeten