på varje sida och serverade med ruccola, tomat, selleri och rå lök och givetvis en klick honung. För att göra frityrsmeten lite godare och få en gyllene fin yta hade jag i en matsked smör i frityroljan (ca 1-2 dl) i teflonpannan
Blanda samman ingredienserna till frityrsmeten i en bunke. Lägg rotfrukterna och löken i en ugnsform, ringla över honung och olivolja, salta och peppra
Frityrsmet. Häll först glukosen/honungen i kastrullen, rör sen i socker och vatten. eller honung. Värm till 160 grader eller tills allt är mörkt honungsbrunt. Vänd dem i kanelsockret, doppa dem i frityrsmeten och lägg dem i upphettad ren olja (165 grader)
Frityrsmet. Häll först glukosen/honungen i kastrullen, rör sen i socker och vatten. Värm till 160 grader eller tills allt är mörkt honungsbrunt. Vänd dem i kanelsockret, doppa dem i frityrsmeten och lägg dem i upphettad ren olja (165 grader). 1 msk glukos, eller honung. Lakritsglass 2,5 dl mjölk 2,5 dl vispgrädde 50 g färsk mjuk lakrits 50 g strösocker 6 äggulor 1/2 vaniljstång Friterad ananas 3 dl läsk, typ Sprite eller Seven-Up 1 msk maizenamjöl 2 msk kokos, riven 1 nypa torrjäst 1 tsk bakpulver 3/4 dl vetemjöl 1 ananas, söt och mogen Kanel blandad med strösocker Kolasås 500 g strösocker 1 msk glukos, eller honung 3/4 dl vatten 1 dl vispgrädde 1 skvätt rom
Hade vi gjort det här bara ändå hade vi förmodligen bara panerat kycklingen men Märta ville ha dom som på Restaurangen - så vi kokade ihop en frityrsmet helt enkelt
Dela bananerna en eller två gånger och vänd bananbitarna i frityrsmeten. Servera med lönnsirap, honung eller agavesirap på toppen och till iskall glass
) - om sprit i maten, naturligtvis om bakpulver och bikarbonat (vars metalliska eftersmak påminner om den jag upplever få efter att jag ätit rabarber) till frityrsmet, fast hoppade över ett långt köttstycke, eller nä, jag hoppade över ett långt stycke om kött men läste noga på om Maillardreaktionen, induktionsspisens magiska magnetfält, om kryddningens kemi och senap med kick och avslutade med en av alla grundsmaker
FRITYRSMETEN. Häll först glukosen/honungen i kastrullen, rör sen i socker och vatten. Värm till 160 grader eller tills allt är mörkt honungsbrunt. Vänd dem i kanelsockret, doppa dem i frityrsmeten och lägg dem i upphettad ren olja (165 grader)