Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Inte särskilt nyttigt med upphettad olja men naturliga produkter i alla fall Ett recept jag länge har tänkt lägg ut men det har inte blivit av
Igår gjorde jag den perfekta frityrsmeten, du vet sådär som det blir på din asiatiska restaurang. Jag gissar att det är bakpulvret samt äggvitan som är själva tricket till frasigheten
Blanda samman ingredienserna till frityrsmeten i en bunke. Lägg rotfrukterna och löken i en ugnsform, ringla över honung och olivolja, salta och peppra
ytterligare ett vispat ägg. Jag delade varje fetaost på mitten så att det blev fyra fyrkanter, därefter doppade jag först i ägg sedan i vetemjöl, därefter i ägg igen, sedan skorpsmulor och slutligen återigen i ägg och ytterligare en gång i skorpsmulor
Frityrsmeten på öl, ägg och mjöl, var tvungen att ha en alldeles lagom konsistens. Ugnsbakad Ädelost med varma Hjortron 50 gr Ädelost 1 dl Hjortron 5 Valnötter En knippe färsk Persilja Rapsolja till fritering Lägg hjortron och ädelost i en ugnsfast form
Frityrsmet. Lägg ner dem försiktigt i oljan. Blanda alla ingredienserna till frityrsmeten. Dela chokladbitarna i mindre bitar eller doppa dem hela i frityrsmeten
Torka blomkålsbitarna med lite hushållspapper innan de läggs i frityrsmeten. Frityrsmet. Lägg degen i en lätt oljad bunke, täck med plastfilm och jäs till minst dubbla storleken