Fritering rismjöl recept

Friterade bananer

Friterade bananer

2dl vetemjöl eller rismjöl. Ca 4 dl neutral olja till fritering. Det blev över mycket frityrsmet för mig, var oförberedd på det men använder man mer bananer får man ju bara mer av gosakerna (
Friterade lökringar med ljus lageröl

Friterade lökringar med ljus lageröl

4 1 stor gul lök 2 1/2 dl rismjöl 1 msk majsstärkelse 1 tsk salt 1/2 tsk peppar 2 1/2 dl alkoholfri ljus öl (gärna lageröl) 1/2 tsk honung olja (till fritering) Lägg till i inköpslistan
Eriks tempura

Eriks tempura

Tips på användningTempuramix och fritering är ett perfekt sätt att ge lite gamla och torra bullar ett nytt liv

Hemlagade, glutenfria sockermunkar

Jag har inte vågat testa tidigare för att jag är så rädd att de inte ska tåla friteringen. Jag häller upp en hög med rismjöl på ett skärbräde och knådar in det i degen så att den inte klibbar så mycket, sen formar jag munkringar och bollar av degen (ville testa båda modellerna)
Friterad kyckling med krossad timjanpotatis

Friterad kyckling med krossad timjanpotatis

Inspirationen till friteringen kom från Taffel. Rismjöl Vetemjöl Maizena Iskallt kolsyrat vatten 2 kycklingfiléer Salt Peppar Frityrolja Ister Ta hälften ister, hälften frityrolja och sätt fritösen på 175-180 grader. 1 del maizena, 2 delar rismjöl och 2 delar vetemjöl. 2 delar rismjöl
Onion bahji med raita

Onion bahji med raita

olja till fritering. Tillsätt rismjöl och kikärtsmjöl. olja till fritering. 2 msk rismjöl. 2 msk rismjöl. Receptet på de här löjligt goda små friterade lökbollarna hittade vi i Tareq Taylors fina kokbok Helt Enkelt som Calle fick i julklapp
Krispiga kroketter med vit sparris

Krispiga kroketter med vit sparris

Det blir också krispigt efter friteringen även om det inte blir precis likadant. Istället använder jag mig av rismjöl, en blandning av agaragar pulver och vatten och slutligen panko
Kluay kaek- Thailändska friterade bananer

Kluay kaek- Thailändska friterade bananer

De blir inte flottiga och degiga efter fritering, de håller sig krispiga länge tack vare rismjölet. Rismjölet, sesamfröna och den rivna kokosen ger de friterade bankerna det där lilla extra
Glutenfritt i Thailand

Glutenfritt i Thailand

Så här i efterhand inser jag att texten borde ha inkluderat något om panko utöver vete/råg/havre/korn eftersom det är vanligt vid fritering

Bahji med raita

(byts ut mot mandelmjöl)lite vattensaltolja till fritering (ekologisk, kallpressad, svensk rapsolja)Raita

Friterade räkor

Olja till fritering. Blanda rismjöl, vetemjöl, bakpulver, salt, mjölk, gräddfil och ägg i en stor skål

Kryddig kyckling

Olja för fritering. Blanda i en stor skål hälften av gurkmejan, chilipulver, koriander, garamasala och rismjöl

frityrsmet

Själva friteringen är lika komplicerad som förberedelserna. En blandning av 30% Maizena eller annan stärkelse (t ex potatismjöl), 30% rismjöl och 40% vetemjöl (gärna special)