Blanda ihop vetemjöl, rismjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. 2 dl rismjöl. 1 l rapsolja till fritering. 2 dl rismjöl. 1 l rapsolja till fritering
2dl vetemjöl eller rismjöl. Ca 4 dl neutral olja till fritering. Det blev över mycket frityrsmet för mig, var oförberedd på det men använder man mer bananer får man ju bara mer av gosakerna (
) bara de klarar friteringen. Blanda sedan ner de två typer av rismjöl och bakpulver och får de till att bli en fin och fast deg, du behöver inte knåda men använd en ”blandare”/matberedare om du har
Jag har inte vågat testa tidigare för att jag är så rädd att de inte ska tåla friteringen. Jag häller upp en hög med rismjöl på ett skärbräde och knådar in det i degen så att den inte klibbar så mycket, sen formar jag munkringar och bollar av degen (ville testa båda modellerna)
Inspirationen till friteringen kom från Taffel. Rismjöl Vetemjöl Maizena Iskallt kolsyrat vatten 2 kycklingfiléer Salt Peppar Frityrolja Ister Ta hälften ister, hälften frityrolja och sätt fritösen på 175-180 grader. 1 del maizena, 2 delar rismjöl och 2 delar vetemjöl. 2 delar rismjöl
olja till fritering. Tillsätt rismjöl och kikärtsmjöl. olja till fritering. 2 msk rismjöl. 2 msk rismjöl. Receptet på de här löjligt goda små friterade lökbollarna hittade vi i Tareq Taylors fina kokbok Helt Enkelt som Calle fick i julklapp
Det blir också krispigt efter friteringen även om det inte blir precis likadant. Istället använder jag mig av rismjöl, en blandning av agaragar pulver och vatten och slutligen panko
De blir inte flottiga och degiga efter fritering, de håller sig krispiga länge tack vare rismjölet. Rismjölet, sesamfröna och den rivna kokosen ger de friterade bankerna det där lilla extra
Själva friteringen är lika komplicerad som förberedelserna. En blandning av 30% Maizena eller annan stärkelse (t ex potatismjöl), 30% rismjöl och 40% vetemjöl (gärna special)