Friterade vin recept

Friterad fisk - en barnfavorit

Friterad fisk - en barnfavorit

Marinera fisken i salt, peppar, ingefära och vinet, sherryn. 1 msk risvin eller torr sherry eller konjak. 1 msk risvin eller torr sherry eller konjak
Kinesisk friterad biff i sötsur sås

Kinesisk friterad biff i sötsur sås

Tillsätt sötsursås och den friterade biffen samt salladslöken. Blanda woksåsen av sötsursås, vitt vin, ljus soja samt sesamolja
Friterade bläckfiskringar med sötpotatis & aioli

Friterade bläckfiskringar med sötpotatis & aioli

När jag och Simon besökte Palma minns jag hur jag avundsjukt tittade på alla spanjorer som bara kunde gå in på en tapasbar, äta några tapas, dricka en öl eller ett glas vin för att sedan traska hemåt
Friterade äpplen med saffransglass

Friterade äpplen med saffransglass

Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana. Det var där både intresset för vin och mat tog fart ordentligt
Friterade zucchiniblommor

Friterade zucchiniblommor

Vitt vin. Gör en smet av äggula, mjöl, vin, vatten, olivolja, salt och muskotnöt. Det är inte ofta man får tag på zucchiniblommor och jag blev väldigt glad när jag hittade det på bondens marknad idag
Friterad fiesta & bra halvtorra viner

Friterad fiesta & bra halvtorra viner

Slå på vinägern och låt svalna. Ett fylligt, generöst halvtorrt vin med druvsötma. Ett aromatiskt och välbalanserat vin med en viss oljighet
Friterade rustiska köttbullar.

Friterade rustiska köttbullar.

Riv sönder brödskivorna i en bunke, häll på vinet, lägg i köttfärsen, äggen, parmesanosten, hackad persilja, hackad vitlök, muskotnöt, salta och peppra
Friterade aptitretare

Friterade aptitretare

Gillar man inte öl så funkar det alla tiders med ett kallt vitt vin, cider eller citronvatten också. Servera den friterade sillen som ett drinktilltugg eller som en förrätt, perfekt att ha och tugga på under tiden som du kockar färdigt resten av middagen

Vin möter Mat i en magisk kväll

Vin Möter Mat på restaurang Syster o bror för några söndagar sedan. Det är foodies, bartenders, sommelierer, kockar och dessertmästare som under en kväll tillsammans skapar magi i köket med mat, drinkar, vin, desserter och tilltugg som matchas till perfektion