2-3 dl cashewnötter, alternativt jordnötter (vill man vara hardcore ska de vara friterade) eller vattenkastanjer. 2-3 dl cashewnötter, alternativt jordnötter (vill man vara hardcore ska de vara friterade) eller vattenkastanjer
1 liten burk vattenkastanjer. Börja med tortillasnacksen. Klipp bröden i smala remsor. Fritera dessa i oljan tills de får fin färg och blir lite knapriga
Smarriga wokgrönsaker, morötter, salladslök, paprika, bambuskott, vattenkastanjer och böngroddar. Hej. Vi fastnade för de asiatiska smakerna så vi gjorde ett försök med att fritera fläskfilé
Yum Cha betyder ordagrant att dricka te men det är också samlingsnamnet för en hemskt trevlig ritual på tehusen över hela Kina, man dricker te och äter små ångkokta eller friterade knyten med olika fyllningar, funkar som frukost, brunch eller middag
en burk vattenkastanjer likaså för extra asiatisk touch och crunch. Panko är ett ströbröd som används i Asien och är lite större, i avlånga smulor som blir extra krispigt när det steks eller friteras
Hacka vattenkastanjerna och salladslökarna. Häll lite olja i en wok eller stekpanna och woka vitlök, ingefära, bönost, morot och vattenkastanjer i 30 sekunder på stark värme. 70 gram vattenkastanjer
Tillsätt minimajs, vattenkastanjer och chili och woka någon minut till. SOJA- OCH CHILIWOKADE GRÖNSAKER1 cm finhackad färsk ingefära3 hackade vitlöksklyftor250 g broccoli i buketter, stammen i mindre bitar2 stora morötter i slantar1 stor skivad rödlök300 g skivade champinjoner1 burk minimajs1 burk vattenkastanjer1 finhackad urkärnad röd chilifrukt2 msk japansk sojaWoka ingefäran i några sekunder. 1 burk vattenkastanjer
½ dl ketchup½ dl chilisås1 msk kalvfond1 msk risvinäger1 msk tomatpuré1 msk socker½ tsk salt1 tsk lökpulver½ tsk vitlökspulver2 dl vatten1 liten brk ananas i bitar + spad1 liten brk vattenkastanjer1 msk maizenamjöl i vattenVispa ihop alla ingredienser till frityrsmeten utom äggvitan och låt stå och svälla
2 dl vattenkastanjer. OBS. STÄNG KÖKSFLÄKTEN. Skulle oljan bli för varm och fatta eld så HA ALDRIG VATTEN PÅ DEN för att släcka - det blir en ångexplosion och du får skållhet olja över dig
1 liten burk vattenkastanjer. Börja med tortillasnacksen. Klipp bröden i smala remsor. Fritera sedan i oljan tills de får fin färg och blir lite knapriga