Friterade sardeller recept

Friterade sardeller med mozzarella

Friterade sardeller med mozzarella

Panera sardellerna. Lägg rädisorna på ett fat och bryt osten i grova bitar, avsluta med sardellerna och ringla på ytterligare lite olivolja
Friterade sardeller med mozzarella

Friterade sardeller med mozzarella

Panera sardellerna. Lägg rädisorna på ett fat och bryt osten i grova bitar, avsluta med sardellerna och ringla på ytterligare lite olivolja
Friterad fisk och calamari

Friterad fisk och calamari

200 g sardeller eller ansjovis alt liten strömming eller skarpsill. Rensa fisken men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar (huvudet kan vara kvar om så önskas)
Kycklingsallad Ceasar style

Kycklingsallad Ceasar style

5st sardeller. 5st sardeller. En favorit på tallriken är en kycklingsallad med ceasardressing och brödkrutonger, vi läste om orginalreceptet på ceasarsallad som inte alls ser ut som dagens version, skulle vara roligt att testa nångång fast det inte egentligen är mycket till sallad, mer ett snacks känns det som
Siciliansk broccoli

Siciliansk broccoli

Oroa dig inte för om smaken blir för ”fiskig” – den blir bara ljuvt salt med lite sting som gifter sig bra med broccolins mjälla smak, sardeller är en veritabel umamibomb som ger fenomenalt god smak till många rätter

Spanien t/r

 På fatet finns även oliver fyllda med sardeller. Inför vår kommande resa till Mallis, så bjöd Martin (lite Linn också) oss på en trevlig spansk afton
italiensk bönsallad

italiensk bönsallad

När vi var i Barcelona åt han både små hela friterade fiskar (som stirrade på en) och sardiner. Fortfarande inte helt bekväm med sardellers sällskap, det får ju liksom inte bara smaka fisk