200 g sardeller eller ansjovis alt liten strömming eller skarpsill. Rensa fisken men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar (huvudet kan vara kvar om så önskas)
5st sardeller. 5st sardeller. En favorit på tallriken är en kycklingsallad med ceasardressing och brödkrutonger, vi läste om orginalreceptet på ceasarsallad som inte alls ser ut som dagens version, skulle vara roligt att testa nångång fast det inte egentligen är mycket till sallad, mer ett snacks känns det som
Oroa dig inte för om smaken blir för ”fiskig” – den blir bara ljuvt salt med lite sting som gifter sig bra med broccolins mjälla smak, sardeller är en veritabel umamibomb som ger fenomenalt god smak till många rätter
friterade potatistärningar. Hetta upp olivolja i en gryta och tillsätt sardeller, vitlök och chili. Brava sauce /patatas bravas, såsen räcker till 1 kg friterade potatistärningar
När vi var i Barcelona åt han både små hela friterade fiskar (som stirrade på en) och sardiner. Fortfarande inte helt bekväm med sardellers sällskap, det får ju liksom inte bara smaka fisk