Friterade rismjöl recept

Friterade bananer

Friterade bananer

2dl vetemjöl eller rismjöl. Det blev över mycket frityrsmet för mig, var oförberedd på det men använder man mer bananer får man ju bara mer av gosakerna (
Friterade bananer

Friterade bananer

Dela den i ca 4 delar och rulla bitarna i en djup tallrik med maizenamjöl eller min ”tvåmix” blandning ( = 50% vitt rismjöl och 50% majsmjöl i en burk
Friterade lökringar med ljus lageröl

Friterade lökringar med ljus lageröl

4 1 stor gul lök 2 1/2 dl rismjöl 1 msk majsstärkelse 1 tsk salt 1/2 tsk peppar 2 1/2 dl alkoholfri ljus öl (gärna lageröl) 1/2 tsk honung olja (till fritering) Lägg till i inköpslistan
Friterad kyckling med krossad timjanpotatis

Friterad kyckling med krossad timjanpotatis

Rismjöl Vetemjöl Maizena Iskallt kolsyrat vatten 2 kycklingfiléer Salt Peppar Frityrolja Ister Ta hälften ister, hälften frityrolja och sätt fritösen på 175-180 grader. 1 del maizena, 2 delar rismjöl och 2 delar vetemjöl. 2 delar rismjöl
Kluay kaek- Thailändska friterade bananer

Kluay kaek- Thailändska friterade bananer

Rismjölet, sesamfröna och den rivna kokosen ger de friterade bankerna det där lilla extra. De blir inte flottiga och degiga efter fritering, de håller sig krispiga länge tack vare rismjölet
Banankaka!

Banankaka!

Smakar precis som friterade bananer och vill man piffa till det så serverar man den med halvsmält glass och lönnsirap
Papadam

Papadam

Värm matoljan i en tjockbottnad kastrull (använd så mycket matolja att det brödet täcks helt). Doppa ner en brödbit i taget i den heta oljan
Bonda - indiska potatisbollar

Bonda - indiska potatisbollar

1 dl rismjöl. Kryddiga potatisbollar som i Indien i vanliga fall friteras men som här istället görs i ugn för en hälsosammare variant
Tunnbröd med palsternacka

Tunnbröd med palsternacka

Eller kanske friterade som chips…. Tillsätt eventuellt mer rismjöl. Eventuellt kan du behöva torka ur stekpannan med ett kökspapper emellan för att undvika att rismjölet bränner fast i panna eller bröd
Fish and chips 2.3

Fish and chips 2.3

1,5 dl vetemjöl / 0,5 dl rismjöl / 1 tsk bakpulver / 2 dl kolsyrat vatten / 1 vispad äggvita. 0,5 dl rismjöl
Eriks tempura

Eriks tempura

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sakta ner ölen och ägget tills du fått en jämn smet.  Låt stå i några minuter innan du friterar