Jag gjorde lite bbq häromdagen och ville ha lite tilltugg innan själva bbq-festen kom igång. Ett av tilltuggen blev något som jag har funderat på att göra ett längre tag men aldrig riktigt kommit mig för
-)Till ca 20 ostbollar behövs. Chili cheese och lökringar är ett måste till hamburgare ute på snabbmatskedjorna, inte för att vi hamnar där speciellt ofta men någon gång om året
Panera ostbollarna först i vetemjöl, sedan i äggvispet och sist i skorpmjölet. Kör till en jämn massa och forma till 12 små ostbollar. Rulla smeten till 12 bollar och tryck sedan in ostbollarna så att de hamnar i mitten av potatisbollarna
Så jag testade ett recept med rubriken "Pösiga ostbollar" från Matklubben. Pösiga ostbollar2 äggvitor1 hg stark ost, riven (jag använde finriven cheddarost som jag lagt i frysen för någon månad sen och det gick bra)SaltOlja att fritera iVispa äggvitorna hårt
Dessa godingar är fyllda med massor av ost och smakrik chili och kommer från bloggen Cooking is fun och det är precis vad det är att göra dessa ostbollar
Rulla ostbollarna först i mjölet, doppa dem sedan i frityrsmeten och rulla dem sist i panko. Lägg ner några ostbollar i taget i oljan med hjälp av en hålslev
Doppa ostbollarna i tempurasmeten och rulla sedan i ströbröd. Fritera ostbollarna i omgångar i ca 1-2 minuter och var noga med att inte fritera för länge då de spricker och osten smälter ut
Friteradeostbollar. Godast är de helt nyfriterade. Foto. Lieselotte van der Meijs. Ni vet hur duktig man kan känna sig efter att ha ätit en riktigt nyttig måltid