Friteradekikärtor är nytt för mig, passar som snacks till en öl, eller till välkomstdrinken. Kikärtorna håller sig några dagar, så de går bra att förbereda i förväg
Kör kikärtorna i en matberedare tills de blivit finfördelade (se bilden). Häll över kikärtorna. -) Viktigt att tänka på när du gör falafel är att inte använda kikärtor på burk utan det ska vara torkade och de måste ligga i blöt under 24 timmar innan du kan använda dem. 1 pkt torkade kikärtor (jag valde Kung Markattas). Dagen innan på eftermiddagen så lägger du kikärtorna i blöt i ca 24 timmar. 1 pkt torkade kikärtor
Häll av blötläggningsvattnet och skölj kikärtorna. Tricket med att få till den rätta konsistensen är att inte använda kokta kikärtor till smeten utan råa och väl blötlagda (minst 24 timmar). 200 g torkade kikärtor. Blötlägg kikärtorna i minst 24 timmar. 200 g torkade kikärtor
Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid. Lägg avrunna kikärtor i en skål och häll över kokande vatten, låt stå 10 min och låt de sedan rinna av. 3 dl kikärtor
De är godast och frasigast att äta så nyfriterade som möjligt. Tidigare gjorde jag alltid falafel på kikärtor men efter att ha sett Tareq Taylor göra falafel på gula ärtor har jag börjat göra det jag med
Mixa sedan ned kikärtorna. 2 burkar kikärtor, sköljda och avrunna. Jag fick för ett tag sedan samma fråga som jag fått många gånger innan - vart får du all inspiration till dina recept ifrån
Pressa inte ihop bullarna utan bara forma och lägg ner, alla höll ihop när de friterades. Kör kikärtorna i matberedare tills de blir hackade men inte för mosiga
Öppna konservburkarna med förkokta kikärtor. kikärtor, morötter, bladpersilja och grillost. Det kan vara svårt att smaka av en sån här smet på kikärtor så börja med lite lagom med kryddor
Mixa kikärtorna, det ska vara en blandning av slätmixade, hackade och hela kikärtor. 30-40 st3 burkar kikärtor, sköljda och avrunna2 dl riven ost1 vitlöksklyfta, pressad2 ägg1-2 dl mjöl1 tsk spiskummin1 tsk korianderfrö, maldSoPströbröd2-3 äggolja1. 3 burkar kikärtor, sköljda och avrunna
Mixa lök,persilja och vitlök i en foodprocessor, häll i hälften av kikärtorna (du har hällt bort vattnet och spolat ärtorna i kallt vatten) och mixa allt till en slät massa
Blanda en dryg deciliter vegansk majonnäs (exempelvis Coop Xtras lättmajonnäs eller René Voltaires) med ett kuvert saffran, och dippa den friterade tofun i
Zambianerna kallar den för Ifisashi och äter den ofta med friterad fisk eller kyckling, men jag är säker på att det både skulle funka fint med knaperstekt vegokött eller kikärtor som hälls ner i grytan i slutet