Pakoras är små friterade bollar eller slarviga knytten med grönsaksbitar. Grön chutney. Förbered den gröna chutneyn genom att mixa alla ingredienser tills du har en sås med en slät, pestoliknande konsistens
Papadum brukar oftast serveras med mango chutney, pickles eller olika dipsåser. Papadum, eller papad som vi från delstaten Gujarat kallar det, är en populär snacks/chips/förrätt i Indien
Ananaschutney. Värm på chutneyn så att den blir ljummen. Låt sjuda under lock i cirka 20 minuter tills chutneyn blivit simmig utan att ananasen kokat sönder helt, smaka av med lite salt
En snabbare variant på dipsås är färdig sweet chilisås eller tjock yoghurt (soja eller vanlig för alla som inte äter veganskt) blandad med mango chutney
Servera gärna med kokt basmatiris, indiskt bröd, typ naan, chutney och tjock yoghurt eller raita. Jag köpte en jättelik indisk kokbok med över 1000 recept i julklapp till J