Här är en helt ljuvlig rätt med torskfilé och vit sparris. Torsk. Torsk. Torsk4 bitar torskfilé. Fish And Chips – FriteradTorskfilé Med PaneringFiskgratäng Med Torsk, Grädde, Dill & TomatTorskfile Med Potatispure, Spröda Potatisflarn, Spenat & BaconsåsTorsk Med ÄggsåsKokt Torsk Och Gräddsås Med PurjolökPommes Duchesse 4 portioner. 4 bitar torskfilé
Pankofriteradtorsk med guacamole Så gott. Börja med att vända ner torsken i mjölet, doppa sedan i äggen (se till att bitarna blir täckta av ägg) och avsluta med att vända ner bitarna i pankon
4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Friterad fisk. Friterad fisk Vispa ägg och grädde i en djup tallrik • Blanda parmesan, mandelmjöl/Pofiber, salt och peppar i en annan djup tallrik • Skär filén i portionsbitar och doppa först i ägget och sedan i paneringen • Värm oljan till 160–180 grader, saknar du termometer kan du testa att lägga i en liten bit panerad fisk, om den blir gyllenbrun på ca 1 minut är temperaturen rätt • Men fortsätt att hålla koll och justera värmen • Fritera fisken tills den fått fin färg och servera direkt till den gräddstuvade spenaten. 800 g vit fiskfilé, torsk eller kolja 5 dl rapsolja av god kvalitet, helst kallpressad, att fritera i. 800 g vit fiskfilé, torsk eller kojla
För att tallriken ska nå riktiga höjder så tycker jag att grönsakerna ska vara ekologiska, torsken vara av fin kvalité och stuvningen ska självklart innehålla vispgrädde
Ta sedan upp torsken och häll av vattnet. Smula sedan sönder skinkan och strö den över torsken. 4 torskryggsfiléer, à 150 g. 14 torskryggsfiléer, à 150 g 1 dl salt 3 rödbetor 3 potatisar 2 dl vispgrädde 50 g smör 1 tsk flingsalt, alternativt havssalt 2 dl crème fraiche 1 dl vispgrädde 50 g smör 1 tsk sötstark senap salt 0,5 citron, pressad citronsaft hackad gräslök efter smak 5 grönkålsblad 2 msk rapsolja chiliflakes 100 g serranoskinkaTorskrygg. Rimma de 4 torskryggarna i 1 liter kallt vatten uppblandat med 1 dl salt i ca 2 timmar. Koka upp 1 l vatten och häll vattnet över torsken och låt ligga i 8 minuter
Kokt torsk med äggsås är en underskattad vardagsrätt, som i många hem har utgått helt på menyn. Kanske minns fler än jag sönderkokta, torra torskblock med fasa
Torsk är huvudråvaran i den här goda rätten med milda smaker. Att tillaga torsk har egentligen bara en regel att ta hänsyn och det är att laga den lagom länge