Ta en styck nyfriteradströmming, droppa över citron, doppa i pepparrotsdippen - ät & njut. Friteradströmmingströmmingsfileer, rensade1 dl mjöl1 dl vatten1 msk vinägercayennepepparsaltpepparolja till friteringBlanda mjöl, vatten, vinäger och kryddor till en klumpfri smet. Doppa strömmingsfileerna i smeten och sen ner i oljan som är värmd till 180 grader
200 g sardeller eller ansjovis alt liten strömming eller skarpsill. Rensa fisken men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar (huvudet kan vara kvar om så önskas)
En annan dag friterade jag den panerade fisken i rejält med brynt smör och kokosolja och serverade med ett blomkålsmos med riven getost och smör, ett riktigt gott lågkolhydratalternativ till potatismos
Skär bort huvudet på strömmingen, snitta buken, skölj rent och dra bort ryggbenet. Servera strömmingen med såsen, några citronklyftor och gärna ett gott bröd till
Annan vit fisk som är läcker friteradOm fiskelyckan står dig bi eller du hittar bra fisk i handeln, behöver du inte begränsa valet av fisk till endast strömming
Helena Paparizou – Survivor – Friteradströmming med dillaioli. Här i friterad form. Vi letade efter en survivor och hittade strömmingen, en rätt som överlevt flera generationer
saganaki, en speciell ost som är friterad. fullmånen nappar varken bläckfisk eller småfiskar så vi fick hålla till godo med lite större variant, som små strömmingar ungefär
Friteradströmming någon. Böckling är varmrökt sill (eller strömming som. #6 Sill Har du alltid önskat att du skulle kunna rättfärdiga ditt sug efter Sill [och strömming]. 6 Sill Har du alltid önskat att du skulle kunna rättfärdiga ditt sug efter Sill [och strömming]
I Sverige har Ernst Kirchsteiger ”friterade vildsvin” något som närmast liknar våra. stekt strömming. vår familj inte bara åts till sill och midsommar men också stekt strömming under