Börja med att hacka löken, vitlöken och rosmarin fint. Häll upp pankoströbröd i en annan. Under mina försök att täcka in #sthlmsbestvegoburgers (minus ändelsen) så har jag konstaterat att det finns en ohejdad fascination där ute bland Stockholms krog och foodtruckvärld kring friterade portabelloburgare
Servera i tortillabröd med picklad lök , sallad o CF. Pankofriterad kyckling Så gott. Vispa upp äggen med gaffel i en skål, häll panko i en annan, och mjöl i en tredje skål
Fräs löken i smör på medelhög värme så löken blir glansig. Rulla musslorna försiktigt i vetemjöl, täck sedan mjölytan ordentligt med uppvisat ägg och täck dem till sist med panko
Pankopaneradfriterad torskfilé är min nya favorittacos. Finhacka lök och chili och blanda med mangon. Doppa sedan torsken i mjölet, sedan i ägg och till sist i pankoströbröd
– Friterad halloumi i ölsmet med potatis och kall sås. Finhacka lök och svamp. Häll upp panko på ett fat doppa båda sidorna på alla puckarna i ströbrödet
Och det verkar dessutom som om att alla friterade grejer man kan köpa på restauranger (tyckte åtminstone jag) har fett mycket bättre panering och blir väldigt mycket roligare än grejer man kan göra hemma
Rätten jag hittade var friterade färsbiffar och kändes klart överkomlig att tillaga och passade bra då jag ville basera rätten på den högrevsfärs jag för dagen hade framme