Gräddstuvad spenat Ta fram den djupfrysta spenaten och låt tina • Krama ur eventuell vätska • Fräs den finhackade vitlöken – eller schalottenlök om du inte gillar vitlök – i smöret • Tillsätt spenaten och rör om • Slå på grädden och låt puttra i några minuter • Riv citronzesten över • Smaka av med salt och peppar och servera direkt
Lägg i vitlöksklyftor och låt dem fräsa tills oljan är upphettad. Rensa fisken men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar (huvudet kan vara kvar om så önskas)
I tisdags friterade jag asiatiska fishcakes som får stå för den sida av mig som tycker om mat där olika smaker och kryddor blandas (såsom är vanlig förekommande med asiatisk mat), och i fredags blev det kokt torsk med tillbehör som får stå för den del av mig älskar det rena, svenska där varje smak och råvara får tala för sig själv
Fisk/skaldjur,. Tärna tomaterna fint och finhacka löken och vitlöken. fisk,. Hetta upp en kastrull med lite olja och fräs lök, vitlök och chili tillsammans
Friterad kyckling (KFC-style) med honung och currysås . Sås till grillat med vitlök, wasabi och morot. Kall sås med smak av dragon som passar bra till fisk eller skaldjur
Jag brukar göra med soja eller fisksås, calamansi, vitlök och chili, eller bara calamansi och soja eller fisksås, eller som den jag gjorde igår till min ukoy - kokosvinäger, chili och vitlök
Namnet biryani kommer från det persiska ordet ”beryan” som betyder friterad/rostad och det är inte ovanligt att man faktiskt friterar varje ingrediens förutom riset