Häll vatten, socker, salt, vinäger och ketchup i en kastrull. Fiska upp en räka åt gången med lite smet med hjälp av en sked och lägg i oljan, fritera i 4-5 minuter. 6 msk vitvinsvinäger. 6 msk vitvinsvinäger
Jag brukar göra med soja eller fisksås, calamansi, vitlök och chili, eller bara calamansi och soja eller fisksås, eller som den jag gjorde igår till min ukoy - kokosvinäger, chili och vitlök
Gravning av Fisk. Häll så på vin, vinäger och fond och strö i koriander och rosmarin. Här är ett enkelt recept på gravad fisk som jag använt på många restauranger
Vi friterade denna gång potatis så vi fick pommes och testade även kålrot som många rekommenderat. Tänk på när ni gör fisk i paket så här att grilla den lite mindre än klart för den hinner bli färdig den lilla stund den vilar på tallriken och på så vis får ni perfekt fisk som inte är torr
Hittills har vi klarat det riktigt bra att ta mer fisk, minst en gång i veckan har det blivit och vi börjar känna oss lite mer bekväma i fisktillagningen
När vi var i Barcelona åt han både små hela friteradefiskar (som stirrade på en) och sardiner. Fortfarande inte helt bekväm med sardellers sällskap, det får ju liksom inte bara smaka fisk
Blanda vinäger, socker och peppar tills sockret löst sig. Veckans fiskrätt blir friterad torsk som serveras med ris, chiliketchup, stekt spenat och inlagda vietnamesiska grönsaker
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada