4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Friteradfisk. Friteradfisk Vispa ägg och grädde i en djup tallrik • Blanda parmesan, mandelmjöl/Pofiber, salt och peppar i en annan djup tallrik • Skär filén i portionsbitar och doppa först i ägget och sedan i paneringen • Värm oljan till 160–180 grader, saknar du termometer kan du testa att lägga i en liten bit panerad fisk, om den blir gyllenbrun på ca 1 minut är temperaturen rätt • Men fortsätt att hålla koll och justera värmen • Fritera fisken tills den fått fin färg och servera direkt till den gräddstuvade spenaten. 800 g vit fiskfilé, torsk eller kolja 5 dl rapsolja av god kvalitet, helst kallpressad, att fritera i. 800 g vit fiskfilé, torsk eller kojla
Servera den krispiga fisken med rostad eller friterad småpotatis, dipp och grönsaker. Låt vila några timmar efter saltlagen hälls av och torka fisken på huhållspapper
I tisdags friterade jag asiatiska fishcakes som får stå för den sida av mig som tycker om mat där olika smaker och kryddor blandas (såsom är vanlig förekommande med asiatisk mat), och i fredags blev det kokt torsk med tillbehör som får stå för den del av mig älskar det rena, svenska där varje smak och råvara får tala för sig själv
Tina fisken om den är fryst och torka av den. För att tallriken ska nå riktiga höjder så tycker jag att grönsakerna ska vara ekologiska, torsken vara av fin kvalité och stuvningen ska självklart innehålla vispgrädde
kolja eller torsk, skuren i bitar. Den här kryddiga, knapriga fiskrätten kan omvända även dem som inte är så förtjusta i fisk, barnen älskade den här rätten
Börja med att marinera torsken, kläm citronsaften över fisken. Rödvinssås är kanske inte den vanligaste såsen till fisk, men till en "köttigare" fisk passar det helt perfekt
Den här rätten kan tillagas med vilken vit fisk du föredrar men jag tillagar den med torsk. Tricket till att få den perfekta fisken är att fritera den i riktigt varm olja, tillsätt aldrig fisken i en olja som inte är tillräckligt varm, då blir den inte krispig
Servera dem till den friterade potatisen. Nyfriterad potatis. Doppa fiskbitarna i smeten och fritera dem, några i taget, i ca 5 minuter eller tills de fått vacker guldgul färg. 4 torskfiléer