4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skeda över några matskedar från fettet du friteradefisken i. Det här är en irakisk klassiker och lite lyxigare med laxfiléer än som i originalreceptet där man ofta delar mindre fiskar i halvor och friterar dem med både skinn och ben kvar
Jag gjorde mitt ris vegetariskt och serverade det med friterade kokbananer. Riset kan tillagas på olika sätt och kan innehålla allt från grönsaker, fisk till kyckling
Namnet biryani kommer från det persiska ordet ”beryan” som betyder friterad/rostad och det är inte ovanligt att man faktiskt friterar varje ingrediens förutom riset
Fungerar såväl som sällskapsdricka eller till fisk och skaldjursrätter. Skrapa bort det svärtade dela på paprikan, ta ut kärnhuset och skär paprikan i lagom stora bitar
Tillsätt fisken och fortsätt att steka under omrörning tills nästan all vätska har avdunstat. Fräs lök, paprika och chili i det mesta av olivoljan i en gryta
När vi var i Barcelona åt han både små hela friteradefiskar (som stirrade på en) och sardiner. Fortfarande inte helt bekväm med sardellers sällskap, det får ju liksom inte bara smaka fisk
Att ha ett sundare liv bygger på att öka intag av frukt och grönsaker och äta 3 gånger/veckan fisk. 250 gkeso med någon smak ex paprika. 1 dlpaprika i tärningar. servera soppan med en klick keso och 1 msk paprikatärningar
Jag valde gotländskt KRAV- lamm med tillbehören friterad färskpotatis och brynt smör bearnaise. Till huvudrätt så fick man välja mellan kött, fisk och vegetariskt och sen två tillbehör till