I tisdags friterade jag asiatiska fishcakes som får stå för den sida av mig som tycker om mat där olika smaker och kryddor blandas (såsom är vanlig förekommande med asiatisk mat), och i fredags blev det kokt torsk med tillbehör som får stå för den del av mig älskar det rena, svenska där varje smak och råvara får tala för sig själv
Om man inte gillar rå fisk, så går det säkert bra att halstra den eller steka den runt om och ha den lite rå i mitten istället, men jag som fullkomligen älskar rå fisk i alla dess former tycker detta är fantastiskt gott som det är
Jag brukar göra med soja eller fisksås, calamansi, vitlök och chili, eller bara calamansi och soja eller fisksås, eller som den jag gjorde igår till min ukoy - kokosvinäger, chili och vitlök
Gravning av Fisk. Häll så på vin, vinäger och fond och strö i koriander och rosmarin. Här är ett enkelt recept på gravad fisk som jag använt på många restauranger
Zambianerna kallar den för Ifisashi och äter den ofta med friteradfisk eller kyckling, men jag är säker på att det både skulle funka fint med knaperstekt vegokött eller kikärtor som hälls ner i grytan i slutet
I lördags kom fiskbilen och leverade den fisk och de skaldjur vi beställt. Torsken pressade jag lite lime över som gör att den blir "tillagad" och toppade med hackad salladslök och koriander
Mortla korianderfrön och hel spiskummin alternativt använd malda kryddor. Dela fisken i mindre bitar. Tillsätt tomatpuré, chiliblandning, korianderfrön/pulver, spiskummin och paprikapulver
Nästa alternativ är fisk, då finns det ett stående alternativ hos tre av restaurangerna som har panerad rödspätta med antingen kokt potatis och remuladsås (samma varenda dag, vecka ut och vecka in) eller i en friterad burgare (vegetarisk eller fisk) på gatuköksmanér
Se till att fisken är helt täckt. Jag serverade min fish taco tillsammans med lime, färsk koriander, picklad rödlök, rödkål, rädisor, tortillias (jag gjorde hemmagjorda, sjukt värt)