Lägg ned fisken och fänkål låt den sakta koka klar innan potatisen tillsätts. Servera i 4 skålar och toppa med hackade örter och friterad purjolök och servera med surdegesbröd. 600 g fisk, skuret i gaffelvänliga bitar. 0,5 fänkål, fint skivad. 4 msk purjolök, friterad. Till grytan600 g fisk, skuret i gaffelvänliga bitar 0,5 fänkål, fint skivad 500 g potatis, tärnad och förkokt 8 körsbärstomater, delad 4 msk örter, ex dill, persilja, sticklök ex 4 msk purjolök, friterad Surdegsbröd
Tina fisken om den är fryst och torka av den. Fisk,. 5st fänkål. Låt fisken stå i ugnen i 125grader tills den har en innertemperatur på 54 grader. 5st fänkål
Köp en pappkon med friterade sardeller eller bläckfisk och räkor av avnjut på en trappa. Friterad mat är en viktig del av det italienska köket, det är lätt att glömma bort eftersom den inte blivit lika känd utomlands
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
När vi var i Barcelona åt han både små hela friteradefiskar (som stirrade på en) och sardiner. Fortfarande inte helt bekväm med sardellers sällskap, det får ju liksom inte bara smaka fisk
Jag valde getostfyllda friterade zucchiniblommor med tomatsallad som också var riktigt gott. Jag valde grillad fisk (har tyvärr glömt vilken, fiskarter är inte min starka sida) som var smakrik och god och serverades med en sallad på fänkål, kronärtskocka och apelsinfiléer
Några av mina favoritrecept är Spaghetti med vinkokt zucchini med smak av timjan, Friterade risbollar med saffran och sås på färska tomater, Äppelbruschetta med grönkål vitlök och chili, Ugnsbakad paprika med fänkål och getost, Bondbönor med ärtor och mozzarella
Jag lärde mig att i princip alla delar av torsken är ätbar, i Norge äter man både torsktungan - friterad - dem försökte jag få av men lyckades inte (fiskhandlarn visade mig sen) och till och med gälarna
När det gäller fisk och annat friterat, så tycker jag att en schysst ljus lageröl passar som bäst. När Punk IPAn är uppdrucken serveras förrätten beståendes av frasiga croquettas av Öresundstorsk och röding, fondue på Vikentomater och fänkål med aioli