Gräddstuvad spenat Ta fram den djupfrysta spenaten och låt tina • Krama ur eventuell vätska • Fräs den finhackade vitlöken – eller schalottenlök om du inte gillar vitlök – i smöret • Tillsätt spenaten och rör om • Slå på grädden och låt puttra i några minuter • Riv citronzesten över • Smaka av med salt och peppar och servera direkt
Servera till fisken tillsammans med chips och citron. citron. Doppa fiskbitarna i frityrsmeten och fritera dem sedan i ett par minuter tills de är gyllenbruna
Servera till fisken tillsammans med chips och citron. citron. Doppa fiskbitarna i frityrsmeten och fritera dem sedan i ett par minuter tills de är gyllenbruna
Servera den krispiga fisken med rostad eller friterad småpotatis, dipp och grönsaker. Krossa potatisen lätt och fritera gyllene, krydda lätt med salt (gärna även med alger eller citron och timjan)
Gör då hellre en dippsås på lime/citron, soja/fisksås, chili och vitlök). Jag brukar göra med soja eller fisksås, calamansi, vitlök och chili, eller bara calamansi och soja eller fisksås, eller som den jag gjorde igår till min ukoy - kokosvinäger, chili och vitlök
Börja med att marinera torsken, kläm citronsaften över fisken. Rödvinssås är kanske inte den vanligaste såsen till fisk, men till en "köttigare" fisk passar det helt perfekt
Den här rätten kan tillagas med vilken vit fisk du föredrar men jag tillagar den med torsk. Tricket till att få den perfekta fisken är att fritera den i riktigt varm olja, tillsätt aldrig fisken i en olja som inte är tillräckligt varm, då blir den inte krispig
Vi har inte testat fisk på stekhällen än, men idag var det dags. Får jag presentera härlig lax fylld med chevre och citron, som serveras med en rödbetssås och stekt potatis
Efter det friterade han dem två gånger. Allt som är friterat är ju gott, till och med fisk. Servera i en rulle tidningspapper, och ställ fram aioli och citron på bordet