Friteradfisk. Friteradfisk Vispa ägg och grädde i en djup tallrik • Blanda parmesan, mandelmjöl/Pofiber, salt och peppar i en annan djup tallrik • Skär filén i portionsbitar och doppa först i ägget och sedan i paneringen • Värm oljan till 160–180 grader, saknar du termometer kan du testa att lägga i en liten bit panerad fisk, om den blir gyllenbrun på ca 1 minut är temperaturen rätt • Men fortsätt att hålla koll och justera värmen • Fritera fisken tills den fått fin färg och servera direkt till den gräddstuvade spenaten. 800 g vit fiskfilé, torsk eller kolja 5 dl rapsolja av god kvalitet, helst kallpressad, att fritera i. 1–2 ägg. 800 g vit fiskfilé, torsk eller kojla
Doppa först bläckfiskringarna i ägget och sedan i pankomjölblandningen. Vispa upp ett ägg i en skål. Det är helt enkelt friteradebläckfiskringar med ugnsbakad sötpotatis, som man doppar i en hemmagjord aioli
I tisdags friterade jag asiatiska fishcakes som får stå för den sida av mig som tycker om mat där olika smaker och kryddor blandas (såsom är vanlig förekommande med asiatisk mat), och i fredags blev det kokt torsk med tillbehör som får stå för den del av mig älskar det rena, svenska där varje smak och råvara får tala för sig själv
Vänd fiskbitarna en och en i mjölblandningen, skaka av överflödigt mjöl, doppa fiskbitarna i det vispade ägget och vänd dem sedan i mjölblandningen igen
Vispa upp äggen med gaffel i en skål, häll panko i en annan, och mjöl i en tredje skål. Börja med att vända ner torsken i mjölet, doppa sedan i äggen (se till att bitarna blir täckta av ägg) och avsluta med att vända ner bitarna i pankon
Jag brukar göra med soja eller fisksås, calamansi, vitlök och chili, eller bara calamansi och soja eller fisksås, eller som den jag gjorde igår till min ukoy - kokosvinäger, chili och vitlök