Stoppa pressarna, fredagspastan är tillbaka i Mårtenssons kök. Jodå ni läste helt rätt, fredagspastan har gjort ett bejublat återintåg i vårt kök och den snart 5 år gamla traditionen är återinförd. Det var ju faktiskt tack vare fredagspastan som Mårtenssons kök kom till världen en gång för 5 år sedan, ja Ankis syrra hade ett finger med i spelet hon också
När jag handlade på Partridges sist hittade jag riktigt fin tagliatelle från favoritmärket De Cecco. Av någon anledning finns inte denna pasta inte i min vanliga mataffär
Fredagspastan är på gång och fredagsosthjärtan ligger på vänt i skafferiet. Okej, förra fredagen skrev vi ju att vi skulle utföra några rabarberexperiment i köket och precis det gjorde vi, man kan nästan påstå att det blev lite av en rabarberfrossa
För er del blir det en krämig kycklingsås till torsdags/fredagspastan, en sås som fått en fin sälta av bacon och lite tuggmotstånd med hjälp av paprika
Förra fredagen berättade vi ju att den sedvanliga fredagspastan skulle bytas ut mot en risotto och som ni säkert har förstått så gick det hur bra som helst, vi både överlevde och blev mätta och belåtna