När det är fredag får man njuta av ett glas vin till maten. Chilikyckling. Skär en hel kyckling i lagom stora bitar och lägg i en form, krydda med salt och peppar
I marinaden hade jag chilisås, soya, rött vin, citronpeppar och olivolja. Äntligen kommer här ett nytt matinlägg, veckan har varit hektisk och det har inte blivit någon direkt rolig matlagning, det får ju bli så när tiden inte räcker till
2 dl vitt vin och 1/2 dl vatten tillsätts och sedan läggs ett lock på. 2 dl matlagningsgrädde och 1 dl vinbärsgele tillsättes. 2 dl vitt vin. 1 dl vinbärsgele
500 g tomater (mogna färska eller hela från konserv, gärna plommontomat)1-2 scharlottenlökar1 vitlöksklyfta2-3 msk olivolja2-3 msk tomatpuréen skvätt tortt vitt vinsalt samt svartpeppar efter smakca 1 tsk socker½ dl färsk strimmlad basilikaSkålla och skala färska tomater samt ta ur kärnhust och tärna dem innan de används. Häll i tomater, tomatpuré samt vin och låt det hela puttra under lock minst 45 min