Då var det fredag igen och helgen står på tur. Har ni något roligt ni ska hitta på. Här hemma så är dottern iväg med en kompis på fritidsgården ikväll, sen ska hon sova över och imorgon ska dom vara med på nåt häst-jippo-arrangemang och hjälpa till
Jag beslöt för att laga anka för första gången förra fredagen. )3-4 ankbröstsaltHallonsås200 g hallon (använde frysta)1 banan, skalad30 g färsk ingefära, skalad2 schalottenlökar, skalad1 klyfta vitlök5 dl kalvbuljong2 dl rödvin4 msk hallonvinäger50 g smörRotselleripyré500 g rotselleri50 g smör1 dl gräddevattensalt Bräserad rödkål400 g rödkål1 dl kalvbuljong1-2 msk hallonvinäger30 g smörTilläggTrattkantarellerBörja med att ta ankbrösten ut ur kylskåpet, de skall helst vara i rumstemperatur i åtminstone en timme Skär snitt i ankfettet, saltaFörbered såsenSkär löken, vitlöken, bananen och ingefäran i bitarLägg olivolja i en djup panna och lägg i de skurna ingredienserna, stek en stundLägg i hallonen och häll i vinet, vinägern och buljongenLåt såsen koka tills de finns ungefär 2-3 dl kvarKör genom en sil och lägg i smöretSkär kålen fintLägg i smöret i en panna och lägg i kålenLägg i resten av ingredienserna och låt sjuda i ca en timmeSmaka av med saltSkala och skär sellerin i bitar Lägg smöret i en kastrull och lägg i selleribitarnaBryn en stund och lägg i vatten att selleribitarna just och just täcksKoka tills bitarna är mjukaLägg i grädde och mosa med en stavmixerStek ankbrösten med skinnet nedåt, kom ihåg att börja på en KALL panna så att fettet börjar smälta småningomStek tills skinnet är krispigtVänd och stek tills andra sidan också fått lite färgLägg i ugnen, 175 grader, till ca 4-6 min. 1 banan
Banan bröd. Populära inlägg. Gi-frallor. Detta bakar jag ofta och tycker är väldigt gott. Runt dessa bröd kommer en härlig skorpa att bildas, är du en av dem som inte gillar skorpan
Det är fredag. Underbara fredag. Pelle ska bort imorgon under dagen och därför tar jag en ledig fredag för att vi ska ha en dag tillsammans idag, så kan jag jobba under dagen imorgon istället
Har du kommit lite ur spår och behöver hjälp upp på banan igen. Om. Om mig. Mitt namn är Frida, jag 25 år, bor i Uppsala och avslutade mitt sista år till kostvetare nu i våras
Har du kommit lite ur spår och behöver hjälp upp på banan igen. Om. Om mig. Mitt namn är Frida, jag 25 år, bor i Uppsala och avslutade mitt sista år till kostvetare nu i våras