Vispa vispgrädden hårt och vänd sedan ner vispgrädden i mjölsmeten. Några dagar senare fick det bli frasvåfflormed löjrom, rödlök, dill och creme fraiche till lunch och det blev väldigt gott
Grädda våfflorna och servera direkt med sylt, vispgrädde och ev några färska bär. Tillsätt smör/mjölkblandningen lite i taget i mjölblandningen samtidigt som du vispar med elvisp till en klumpfri smet
Jag älskar hemmagjorda våfflor och här hemma brukar vi äta dem med stenbitsrom, rödlök, creme fraiche och dill (ska man lyxa till det ordentligt äts det med löjrom)
4 dl vetemjöl2,5 dl iskallt vatten4 dl vispgrädde4 msk smält smörGör så här. 4 dl vispgrädde. Nu är det dags för våfflor på söndag och här är ett gott recept som jag brukar svänga ihop
Vispa grädden till tjockt skum med elvisp och vänd ner i smeten med en slev (vispa inte. ) Smörj våffeljärnet med en klick smör och grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna
Servera med bär och grädde eller med smör. 1 dl vispgrädde. 1 dl vispgrädde. Jag testade lite nya ingredienser och testade mig fram till dessa godingar