) Våfflor som blir den perfekta balansen mellan frasiga på utsidan och mjuka inuti med grädde smaksatt med vanilj och apelsin och hallon med kardemumma
Jag använder min morfars recept på frasvåfflor med mineralvatten, men det går säkert lika fint med något annat recept (eller färdig mix om man har brådis)
Keso, kesella, hallon, vaniljpulver, hackade sötmandlar. Jag inspirerade mig själv med förra inlägget om våfflor så dagens lunch fick bli en tvårätters med just våfflor
1 med kokosgrädde och hallon 2 ägg. Då var det Fredag idag då och våfflor blev det till lunch. ) Önskar bara att de skulle bli riktigt frasiga men så blev det inte
Klassiska frasvåfflor med hallon från mammas trädgård, blåbär och vispad grädde. En bulle med någon hallon och vaniljkräm på någon klippa till vänster om Salt i Tylösand
Blanda hallonen med grädden och smaksätt ev med socker. VÄRDINNANS FRASVÅFFLOR4 portioner50 g smör eller margarin3 dl vispgrädde2 dl vatten3 dl vetemjöl1 tsk socker½ tsk saltHallongrädde. 2 dl vispgrädde1 pkt djupfrysta, tinade hallon, ca 225 gev 2 msk sockerSmält matfettet och låt det svalna
Frasvåfflor, 8 st3 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver4 dl mjölk100 g smält smörBlanda vetemjöl och bakpulver i en skål. HallonvåfflorBlanda 5 dl mjöl med 2 tsk bakpulver, 0,5 tsk salt och 3 msk strösocker i en bunke. Tillsätt slutligen 150 gram hallon. Frasvåfflor, 8 st