Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
Frasiga och goda. Sambosek och fatayer är små piroger. Ca 20 st små piroger. Hetta upp rapsolja och fritera pirogerna i ca 2 minuter på varje sida. Smörj en plåt med rapsolja, smörj ordenligt så de inte fastnar, lägg pirogerna på och baka mitt i ugnen på 200° i ca 10-15 min. Ca 20 st små piroger
I de här pirogerna får man också en härlig kombination av konsistenser. Vispa upp ägget med vatten (50/50) och pensla sedan pirogerna med äggblandningen
I de här pirogerna får man också en härlig kombination av konsistenser. Vispa upp ägget med vatten (50/50) och pensla sedan pirogerna med äggblandningen
Jag har aldrig tidigare lagat piroger men älskar det och att då börja med den enklaste av enkla varianter och göra piroger på fryst redan färdig smördeg kan ju inte gå fel liksom
Ser det inte fantastiskt gyllengult frasiga ut. Medan jag svor över pirogerna jag gjorde fick min man snällt hjälpa till med gnocchismeten och NÄÄE, det såg fan inte bra ut alltså