Halvera, kärna ur och skär äpplena i skivor. Lägg på de skivade äpplena i ett snyggt mönster. 12 äpplen, gärna syrliga. 14 smördegsplattor, frysta och tinade 2 äpplen, gärna syrliga 3 g kanel (1/2 tsk) 45 g strösocker (0,5 dl)
Hösten är här och äppelträd fullkomligt dignar av äpplen detta år, Vi har för första gången mustat vår egna äpplen på det lilla äppelmusteriet i grannsocknen Alva
Skär äpplena i mindre bitar och lägg dom i en smord form. Fördela smuldegen över äpplena. Använder man väldigt söta äpplen kan man utesluta att strö över socker och bara använda kanel
Idag kombinerar jag frasig bakbanan med en fräsch rabarbersallad till min lunch. Tillsammans blir det en fin blandning av krispigt, friskt, lite sött och mycket fräscht i varje tugga
De blir kanske inte lika krispiga och frasiga som vanliga våflor men de är supergoda, framförallt tillsammans med lite frukt eller bär samt proteinfluff eller keso/kesella