Leta upp ett vittvin som passar – den här såsen är som gjord för vita viner – gärna en Riesling med både hög syra och lite restsötma, välj till exempel von Winning Riesling eller Biecher Riesling
Pressa vitlöken och tillsätt den tillsammans med vinäger, vin, lagerblad och oliver. 600 g mört nötkött t ex entrecote eller fransyska i strimlor. 1 msk vinäger. 2 dl vittvin. 600 g mört nötkött t ex entrecote eller fransyska i strimlor. 2 vitlöksklyftor 1 msk vinäger. 2 dl vittvin
I den här grytan har jag fransyska från kalv och beräknar att den är klar efter ca 40 min. 600 gr kalvkött eller annat mört kött, 5 klyftor vitlök, 1 röd paprika, 1 burk krossade tomater, 2 gula lökar, 4 medelstora potatisar, 3 morötter, 2 dl vitt torrt vin, 3 msk olivolja, 1 msk paprikapulver, 1 tsk kanel, 1 tsk svartpeppar, 1 knippe persilja, 1 påse saffran, 3 köttbuljongtärningar, ½ msk socker. 2 dl vitt torrt vin,
Häll på vin, lagerblad, tomatpuré och fyll på med vatten tills det täcker. Minestroneca 4 portioner2 msk tomatpuré2 tomater1 fänkål1 gul lök2 morötter1 palsternacka4 vitlöksklyftorca 200g tärnad fransyska (eller annat nötkött som funkar till kokning)olivolja, salt, pepparlagerblad, en skvätt vittvinHacka alla grönsaker, bryn köttet i oljan, salta och peppra. ca 200g tärnad fransyska (eller annat nötkött som funkar till kokning)olivolja, salt, pepparlagerblad, en skvätt vittvin
Till kvällens middag har jag långbakat fransyska och tomater. Fräs i tre msk olja och tillsätt 2 dl torrt vittvin, 2 tsk tomatpuré och 2 krm chiliflakes. -) 2 dl torrt vittvin