vitlök. Förförisk fransyska i ugn. Gnid in salt, peppar, vitlök och timjan. Lågtempererad fransyska, 150 grader och 5 timmar senare är det dags att avnjuta denna skönhet. 1,2 kilo ekologisk fransyska
Blanda creme fraiche, grädde, balsamicocreme, vitlök och chiliflakes i en bunke. Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
kallpressad rapsolja (gärna med vitlökssmak) att steka i. Blanda salt, peppar, kryddor, riven vitlök och rapsolja till en pasta som du gnider in i köttet
1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. Hetta upp smör i en stor gryta och bryn köttet rejält, krydda, låt den hackade vitlöken gå med på slutet och tillsätt sedan 5dl vatten och porter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
Skala rotfrukterna och skär i bitar, skala och dela vitlökarna. Skala och tunnflisa vitlöken. Koka upp mjölk, de båda gräddsorterna, Kunglig Salladskrydda och salt (jag brukar gnida in botten på katrullen/grytan med lite olja så fastnar det inte så lätt) och läg i de avtorkade potatis- och jordärtskocksskivorna samt vitlöken
Klyfta löken, skär morötterna i lite tjockare skivor och krossa vitlöken. Strimla fläsket och lägg det i botten på grytan, lägg på kött, lök, morötter, vitlök, kryddor och persilja