Fransyska vitlök recept

Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

I med morötter, lök och vitlöken. Dela vitlöken i 4 delar. 1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött. 2 st vitlökar
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Skär några snitt i i köttet och stoppa in vitlöksklyftor och rosmarin i snitten. Skala och hacka löken och vitlöken
Fransyska på kanelen

Fransyska på kanelen

Putsa fransyskan och skär till tärningar. 800 g fransyska. 4 vitlökar. Bryn köttet i smör. Skär morötter och lök i bitar och bryn därefter grönsakerna

Förförisk fransyska

vitlök. Förförisk fransyska i ugn. Gnid in salt, peppar, vitlök och timjan. Lågtempererad fransyska, 150 grader och 5 timmar senare är det dags att avnjuta denna skönhet. 1,2 kilo ekologisk fransyska
En fransyska!

En fransyska!

Efter tillagningen brukar jag lägga den i en påse tillsammans med olja, vitlök, rivet citronskal och lägga den i kylen över natten
Fransyska i järngryta

Fransyska i järngryta

Blanda creme fraiche, grädde, balsamicocreme, vitlök och chiliflakes i en bunke. Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Dela löken i stora klyftor och krossa vitlöken (lägg vitlöksklyftan mot en skärbräda och lägg kniven med bredsidan mot
Söndagsstek på fransyska

Söndagsstek på fransyska

kallpressad rapsolja (gärna med vitlökssmak) att steka i. Blanda salt, peppar, kryddor, riven vitlök och rapsolja till en pasta som du gnider in i köttet
Middagstips: Taco på fransyska

Middagstips: Taco på fransyska

Hetta upp en stekpanna med olja och stek kött, chili, vitlök, lök, tomatpuré och kryddor i två omgångar
Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. Hetta upp smör i en stor gryta och bryn köttet rejält, krydda, låt den hackade vitlöken gå med på slutet och tillsätt sedan 5dl vatten och porter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Grovhacka vitlöken. Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. 2 vitlöksklyftor
Pulled moose - ugnstekt älg helt enkelt. Med potatis- och jordärtskocksgratäng.

Pulled moose - ugnstekt älg helt enkelt. Med potatis- och jordärtskocksgratäng.

Skala rotfrukterna och skär i bitar, skala och dela vitlökarna. Skala och tunnflisa vitlöken. Koka upp mjölk, de båda gräddsorterna, Kunglig Salladskrydda och salt (jag brukar gnida in botten på katrullen/grytan med lite olja så fastnar det inte så lätt) och läg i de avtorkade potatis- och jordärtskocksskivorna samt vitlöken
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Hacka lök och vitlök. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. 3 vitlöksklyftor. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. 3 vitlöksklyftor
Lergrytedags, eller vad tycker ni?

Lergrytedags, eller vad tycker ni?

 Klyfta löken, skär morötterna i lite tjockare skivor och krossa vitlöken. Strimla fläsket och lägg det i botten på grytan, lägg på kött, lök, morötter, vitlök, kryddor och persilja
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Skär köttet i munsbitstora tärningar, hacka löken grovt samt skiva vitlök och pepparfrukterna. Fräs löken, vitlöken samt pepparfrukten
Gammeldags stek med gräddsås

Gammeldags stek med gräddsås

fransyska eller innanlår. Fräs grönsaker, lök, vitlök och lägg dem i en form tillsammans med köttet. 2 vitlöksklyftor