Vinbärsgelé. Helstekt fransyska. Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. 1 kg nätad fransyska. Smaka av med vinbärsgelé, grädde, salt och peppar 4-6 portioner. 1 kg nätad fransyska
Sedan smakas upp med en skvätt grädde, lite soya, vinbärsgelé och ev. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
svart vinbärsgelé. svart vinbärsgelé. 500 g grytbitar av nöt eller 500 g nötstek eller 500 g fransyska 2 st gula lökar 1. 1500 g grytbitar av nöt eller 500 g nötstek eller 500 g fransyska
Servera med såsen, pressgurka, kokt potatis, morötter och sockerärtor och vinbärsgelé. 1,3 kg fransyska av nötkött. 12 msk svartvinbärsgelé. 1svartvinbärsgeléOm inte köttet är nätat, bind upp köttet med bindgarn för en jämn form
Fransyska, oxstek eller rostbiff. ½ dl vinbärsgelé. Vinbärsgelé. 2 lagerblad ½ dl vinbärsgelé. Det är inte så ofta som jag äter stek och med stek menar jag slottsstek, ”söndagsstek” eller just porterstek
Stek. 1. Hacka lök och krossa vitlök. Slå på porter, madeira, köttbuljong och övriga ingredienser utom mjöl och vatten i en ugnsfast gryta med lock och koka upp
Servera köttet med såsen, nykokt potatis, vinbärsgelé och hemgjord presssgurka. vinbärsgelé. ca 1,2 kg benfritt nötkött, högrev, rostbiff eller fransyska
Lyft upp fransyskan och sila genom spadet i en ny kastrull. Lägg fransyska, anjovis, lök, morot, lagerblad och timjan i en tryckkokare täck med vatten och koka mjuk på cirka 40 minuter (i vanlig kastrull tar det cirka 3 timmar. 800 g fransyska i bit. 1 msk vinbärsgelé