Fransyska vinbärsgelé recept

Helstekt fransyska med kantarellsås

Helstekt fransyska med kantarellsås

Vinbärsgelé. Helstekt fransyska. Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. 1 kg nätad fransyska. Smaka av med vinbärsgelé, grädde, salt och peppar 4-6 portioner. 1 kg nätad fransyska
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Sedan smakas upp med en skvätt grädde, lite soya, vinbärsgelé och ev. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Gammaldags stek

Gammaldags stek

nötstek av bog eller fransyska. Vinbärsgelé. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och kryddor. Bred smöret runt steken
Gammeldags stek med gräddsås

Gammeldags stek med gräddsås

fransyska eller innanlår. Smaksätt med svart vinbärsgelé och soja. 1 msk svart vinbärsgelé. *Ugn175°. **Ugn 200 grader
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Servera med kokt eller stekt potatis, kokta grönsaker, inlagd gurka och vinbärsgelé. 1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår
Porterstek

Porterstek

Serveras med kokt potatis, kokta grönsaker, och "Mormors snabba inlagda gurka" och vinbärsgelé. Vinbärsgelé
Biffgryta

Biffgryta

svart vinbärsgelé. svart vinbärsgelé. 500 g grytbitar av nöt eller  500 g nötstek eller  500 g fransyska 2 st gula lökar 1. 1500 g grytbitar av nöt eller  500 g nötstek eller  500 g fransyska
Slottsstek med gräddsås – recept

Slottsstek med gräddsås – recept

Servera med såsen, pressgurka, kokt potatis, morötter och sockerärtor och vinbärsgelé. 1,3 kg fransyska av nötkött. 12 msk svartvinbärsgelé. 1svartvinbärsgeléOm inte köttet är nätat, bind upp köttet med bindgarn för en jämn form
Slottsstek

Slottsstek

Skär upp steken i tunna skivor och servera med såsen, kokt potatis, kokta grönsaker och vinbärsgelé. 1 kg benfri fransyska
Porterstek med fänkålssallad

Porterstek med fänkålssallad

Fransyska, oxstek eller rostbiff. ½ dl vinbärsgelé. Vinbärsgelé. 2 lagerblad ½ dl vinbärsgelé. Det är inte så ofta som jag äter stek och med stek menar jag slottsstek, ”söndagsstek” eller just porterstek
Portergryta

Portergryta

Tina 451 kcal med potatis (100 g potatis 76 kcal) 1 msk svart vinbärsgelé 66 kcal 4 port 500 g Nötkött (fransyska, högrev) 1/2 dl kinesisk soya 33 cl Porteröl (eller mörk öl) 1/2 dl outspädd svartvinbärssaft 2 köttbuljongtärning 1 tsk torkad timjan 5 st torkade enbär 5 st svartpepparkorn 1 gul lök ev salt och vitpeppar Sås. 1 msk svart vinbärsgelé
Pepparkaksstek

Pepparkaksstek

Mycket gott till kokt potatis, kokt broccoli och med lingonsylt/ vinbärsgelé eller annan gelé efter tycke och smak
Porterstek

Porterstek

Servera köttet med såsen, nykokt potatis, vinbärsgelé och hemgjord presssgurka. vinbärsgelé. ca 1,2 kg benfritt nötkött, högrev, rostbiff eller fransyska
Slottsstek med pressgurka och gelé

Slottsstek med pressgurka och gelé

Lyft upp fransyskan och sila genom spadet i en ny kastrull. Lägg fransyska, anjovis, lök, morot, lagerblad och timjan i en tryckkokare täck med vatten och koka mjuk på cirka 40 minuter (i vanlig kastrull tar det cirka 3 timmar. 800 g fransyska i bit. 1 msk vinbärsgelé
Söndagsstek

Söndagsstek

kg fransyska. Servera köttet och såsen med potatisgratäng eller kokt potatis, kokt brysselkål och vinbärsgelé
Vermouthbrässerad älgstek

Vermouthbrässerad älgstek

fransyska. Skär steken i tunna skivor och servera med grönsakerna, kokt potatis, såsen och vinbärsgelé
Slottsstek med pressgurka

Slottsstek med pressgurka

fransyska. vinbärsgelé. 2 msk vinbärsgelé. Bryn köttet runt om i en gjutjärnsgryta med smör. Salta och strö över stött svartpeppar