Fransyska vin recept

Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Tillsätt rödvin, vatten, socker, kalvfond och vinäger. Tinas rödvinssås Några schalottenlökar, fräsa upp dem i lite smör, salvia och ½ msk tomatpuré
Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Blanda ihop vin, vatten, fond och kryddor och häll över köttet. Köttgryta är ju aldrig fel och här kokade jag en härlig köttgryta på fransyska och serverade den med blomkålsmos smaksatt med pepparrot, jättegott
Rostbiff

Rostbiff

Enkel gräddsås eller rödvinssås. Du kan göra sås på skyn genom att blanda skyn med grädde eller rött vin och kalvfond
Gryta från Bretagne

Gryta från Bretagne

bog eller fransyska. 3 dl rött eller vitt vin eller torr cider. Skär köttet i "stroganoffstrimlor" och kabanosserna i ca 2 cm långa bitar
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

300 g nötkött, t ex fransyska. 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rött vin. Gör så här. Skala, ansa och tärna potatis, morot och lök i lagom stora munsbitar
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår eller fransyska av nöt. Häll på vin, vatten och fond. 1 flaska rött vin. Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta
Balsamicostek i Crock Pot

Balsamicostek i Crock Pot

fransyska. Häll över rött vin, balsamvinäger och köttbuljong. fransyska. 2,5 dl rött vin. 0,75 dl balsamvinäger. 2,5 dl rött vin
Långkok på höjden

Långkok på höjden

Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och bacon. Rödvinsbräseradfransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 1kg fransyska. 1 dl rött vin
Mustig gryta

Mustig gryta

Den har stått i hyllan och samlat damm sen i vintras, men nu var vädret tillräckligt ruggigt för att laga en mustig gryta till middag
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner - lägg i köttet och bryn det i omgångar

Boeuf Bourguignon

En fantastisk gryta bestående av oxkött i rödvin med bacon,champinjoner och lök som är full av fantastiska smaker
Vinkokt höstgryta

Vinkokt höstgryta

eller fransyska, gärna mörat. VINKOKT HÖSTGRYTA. eller fransyska, gärna mörat. Tillsätt buljong, vin och lagerblad