Blanda ihop vin, vatten, fond och kryddor och häll över köttet. Köttgryta är ju aldrig fel och här kokade jag en härlig köttgryta på fransyska och serverade den med blomkålsmos smaksatt med pepparrot, jättegott
300 g nötkött, t ex fransyska. 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rött vin. Gör så här. Skala, ansa och tärna potatis, morot och lök i lagom stora munsbitar
ytterlår eller fransyska av nöt. Häll på vin, vatten och fond. 1 flaska rött vin. Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta
Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och bacon. Rödvinsbräseradfransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 1kg fransyska. 1 dl rött vin