Tillsätt rödvin, vatten, socker, kalvfond och vinäger. 1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. 5 msk balsamvinäger2 1 tsk majsstärkelse1 0. 1,5 kg fransyska eller rostbiff. 5 msk balsamvinäger
Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Älgkött (jag hade fransyska). Vit balsamvinäger. Jag tog inte så jättemycket olivolja, soya och vinäger för det blir så mycket vätska när man gör i lergryta
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Flytta över till en gryta och tillsätt skalade rotsaker i bitar, tomatpuré, sirap, vinäger, fond, kryddor och vatten
Lägg ner alltsammans i grytan tillsammans med kryddor, ansjovis, sirap och vinäger och låt koka upp. 4 portioner750 g benfritt nötkött av fransyska eller innanlårSalt och peppar2 msk smör4-5 dl köttbuljong1 msk tomatpuré 1 morot2 knipplökar5 persiljestjälkar2-3 lagerblad6 kryddpepparkorn6 vitpepparkorn2 ansjovisfiléer1/2 msk sirap1 msk vinägerGräddsås. 750 g benfritt nötkött av fransyska eller innanlår
Högrev och fransyska har hittills varit mer tilltalande än svans och tunga…Men som kock ska man lära sig laga allt och i dessa nose-to-tail-tider (använda hela djuret-tider) är det nu dags för oxsvansen