Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
1,5 kg fransyska. 1ca 1 msk timjan, efter smak. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i
färsk timjan. Förförisk fransyska i ugn. Gnid in salt, peppar, vitlök och timjan. färsk timjan. Lågtempererad fransyska, 150 grader och 5 timmar senare är det dags att avnjuta denna skönhet. 1,2 kilo ekologisk fransyska
Ha i gelé, timjan, senap och Maizena om du inte tycker att såsen blir tjock. Jag hade en kalvfransyska i frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis
Tillsätt vatten + buljongtärningar, timjan, rosmarin, soja samt 2 msk matlagningsvin. 600-800 g strimlat nötkött (fransyska eller innanlår). 1-2 tsk timjan