Honungs- och pepparglaserad fransyska med dilliga pommes och stark bea. Så blev det tillslut middagsdags och efter en dag som startade tidigt och som vigdes åt mycket tid ute i naturen smakade det otroligt gott med
(Vill du ha starkare smak behåller du kärnorna). Ungersk gulasch8 hg nötkött av fin kvallitet, fransyska, rostbiff, utskuren ryggbiff eller lövbiff2 stora gula lökar5 vitlöksklyftor1 stor eller två mindre röda pepparfrukter2-3 msk olja½ dl tomatpuré1 rågad tsk hel kummin6-7 deciliter köttbuljong2-3 paprikor av olika färger1 msk milt paprikapulver6-8 medelstora potatisar av mjölig sort100 g rotselleri3 tomaterSaltVitpepparGör så här
fransyska. (Vill du ha starkare smak behåller du kärnorna). Skär köttet i munsbitstora tärningar, hacka löken grovt samt skiva vitlök och pepparfrukterna
1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong
Thaibasilikan har en mycket starkare och friskare smak än vanlig basilika. 300 g strimlad fransyska, lövbiff eller kyckling. Relaterat 300 g strimlad fransyska, lövbiff eller kyckling
1 dl espressokaffe , eller 2 dl starkt bryggkaffe. 800 gram fransyska , eller ytterlår. Lägg alla ingredienser till chilin utom chokladen i en stor kastrull och låt sjuda under lock i ca 3 timmar
Lyckliga människor läser och dricker kaffe Titeln på boken, omslaget och att den var skriven av en fransyska – allt talade för att den skulle bli årets läsupplevelse